Στεφανάδης για πειράματα με καυσαέρια σε ανθρώπους: Στόχος τους ήταν το κέρδος

Στεφανάδης για πειράματα με καυσαέρια σε ανθρώπους: Στόχος τους ήταν το κέρδος
STEFANADIS.GR

Ο γνωστός καθηγητής καρδιολογίας μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τα πειράματα που διεξήγαγαν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες σε ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εισπνεύσουν διοξείδιο του αζώτου

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο με τα πειράματα που αποδείχθηκε ότι έγιναν εκ μέρους γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών σε πειραματόζωα, ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 πως είναι επιτακτική ανάγκη να φανεί τι έδειξαν τα αρχικά πειράματα σε ζώα ώστε να μεταφερθούν οι δοκιμές αυτές σε ανθρώπους.

Πρόσθεσε ότι δεν μιλάμε για κάποιο φάρμακο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, αλλά «για την εδραίωση μιας τεχνολογίας που θα επιφέρει κέρδος στις βιομηχανίες».

ADVERTISING

Σημείωσε ότι πρέπει να διευκρινιστεί ποιο ήταν το πρωτόκολλο για τα πειράματα των αυτοκινητοβιομηχανιών και υπογράμμισε ότι «τα πειράματα σε ζώα που γίνονται δυστυχώς και θα γίνονται, ώσπου να δώσει λύση η υψηλή τεχνολογία ώστε να μην χρειάζεται».

Ο κ. Στεφανίδης επεσήμανε, παράλληλα, ότι μπορεί μέσω της έρευνας να βελτιώθηκε η ζωή και η υγεία και το προσδόκιμο του ανθρώπου, όμως υπάρχουν κανόνες που γίνονται πιο αυστηροί για να ελεγχθεί το ανεξέλεγκτο της έρευνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Volkswagen: Αναγκάζεται να διατάξει έρευνα για τα πειράματα με τις εκπομπές ρύπων σε ανθρώπους

Σοκ στη Γερμανία: Έκαναν πειράματα σε ανθρώπους για τις εκπομπές ρύπων των ντιζελοκινητήρων

SHARE:

24Media Network