Στη Βουλή η τροπολογία για τις νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΩΛΗΣΗ ΤΣΙΓΑΡΩΝ (EUROKINISSI / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ)
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΩΛΗΣΗ ΤΣΙΓΑΡΩΝ (EUROKINISSI / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ) EUROKINISSI

Καταργείται το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Τι προβλέπει η σχετική τροπολογία

Την κατάργηση της καταβολής του ποσού των 25 ευρώ από ασθενείς για την εισαγωγή τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και ταυτόχρονα την αύξηση κατά 5 λεπτά της τιμής τσιγάρων και καπνού, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο αγροτικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συζήτηση του οποίου θα αρχίσει στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη με την ψήφισή του.

Η νέα ρύθμιση, με την αύξηση των 5 λεπτών σε τσιγάρα και καπνά, που κατατίθεται ως ισοδύναμο μέτρο για την κατάργηση των 25 ευρώ της οικονομικής επιβάρυνσης που θα είχαν οι ασθενείς, έχει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, "από τον συνδυασμό των ρυθμίσεων εκτιμάται ότι δεν θα προκύψει απώλεια εσόδων σε επίπεδο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, καθόσον η απώλεια περίπου 45 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ, από την κατάργηση του ποσού των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, αναμένεται να υπερκαλυφθεί από την αύξηση του ΕΦΚ των βιομηχανοποιημένων καπνών κατά περίπου 48 εκατ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης του 2013".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεωργιάδης: Το μέτρο των 25 ευρώ ήταν σωστό-Πάρα πολύ δίκαιη η αύξηση του φόρου στα τσιγάρα

Ακριβαίνουν τσιγάρα και καπνός, για να μην πληρώνουμε εισιτήριο 25€ στα νοσοκομεία

SHARE:

24Media Network