Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί. Άκαρπη η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έξω από το συνέδριο της διαδικτυακής κοινότητας ellines.com, Πέμπτη 5 Απριλίου 2012. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου Έλληνες από όλο τον κόσμο θα αναφερθούν στα συστατικά της δημιουργικότητας και της διάκρισης, στην πορεία της προσωπικής τους διαδρομής και θα αναπτύξουν το όραμά τους για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έξω από το συνέδριο της διαδικτυακής κοινότητας ellines.com, Πέμπτη 5 Απριλίου 2012. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου Έλληνες από όλο τον κόσμο θα αναφερθούν στα συστατικά της δημιουργικότητας και της διάκρισης, στην πορεία της προσωπικής τους διαδρομής και θα αναπτύξουν το όραμά τους για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο

Οι φαρμακοποιοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις, που έλαβαν στα βασικά τους αιτήματα, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο

"Αναμένουμε να δούμε πράξεις και όχι διαβεβαιώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται" δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, και ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, τουλάχιστον έως το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του κλάδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με συγκεντρωμένους τους φαρμακοποιούς έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ και συμμετέχοντες και τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η άμεση πληρωμή των τρεχουσών οφειλών των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, για τις οποίες ο Οργανισμός θα δώσει τις επόμενες δύο ημέρες συγκεκριμένες ημερομηνίες, η πληρωμή του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, μήνες για τους οποίους ζητήθηκε και θα δοθεί χρονοδιάγραμμα πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι παλαιές οφειλές του 2011 και των ταμείων, που εντάχθηκαν στον Οργανισμό για τα οποία θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ρύθμισης του αναδρομικού rebate, το οποίο ωστόσο, δεν συζητά το υπουργείο Υγείας.

Οι φαρμακοποιοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για τις απαντήσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου, λέγοντας μάλιστα ότι αυτά τα έχουν ακούσει πολλές φορές, αλλά ουδέποτε έχουν τηρηθεί, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα κάνουν γιορτές με κινητοποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλειστά για 24 ώρες τα φαρμακεία μετά το χτεσινό αδιέξοδο

SHARE:

24Media Network