Τον Ιανουάριο αναμένονται οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων κατά του Έμπολα

Τον Ιανουάριο αναμένονται οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων κατά του Έμπολα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε συνεργασία με επιστήμονες και φαρμακευτικές εταιρίες προχωράει με εντατικούς ρυθμούς για την ανακάλυψη του εμβολίου και της θεραπείας κατά του Έμπολα.

Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι

Ενώ, ο κόσμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον νέο θανατηφόρο ιό που έχει ξεσπάσει, οι επιστήμονες προσπαθούν, κάνοντας συνεχής έρευνες, να βρούν λύση για το πρόβλημα. Παράλληλα, ο ιός εξαπλώνεται, συνεχώς, σε χώρες όπως η Λιβερία, η Σιέρα Λεόνε και η Γουινέα, έχοντας σκοτώσει περίπου 5.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχοντας μολύνει το διπλάσιο αριθμό.

Οι ειδικοί φοβούμενοι μια παγκόσμια επιδημία έχουν ξεκινήσει εντατικές έρευνες, για να βρούν όσο το δυνατόν συντομότερα το εμβόλιο και τους τρόπους αντιμετώπισης του ιου. Έτσι, έχουν ξεκινήσει θεραπείες σε άτομα που ήδη νοσούν με δίαφορα δοκιμαστικά φάρμακα, όπως και συνδυασμό τους για να μπορέσουν να φτάσουν στη θεραπεία.

Σύμφωνα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υπάχρει αύξηση των πιθανοτήτων να βρεθεί σύντομα η θεραπεία και το εμβόλιο για τον Έμπολα.  Πολλές εταιρίες φαρμάκων δημιουργούν δοκιματικά εμβόλια μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν σε αυτό που θα προσφέρει τη λύση στο πρόβλημα που απασχολεί τη παγκόσμια κοινή γνώμη.

Τον Ιανουάριο αναμένονται οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων κατά του Έμπολα

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας στις χώρες που έχει εξαπλώθει ο ιός, θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν το δοκιμαστικό εμβόλιο, με τους ειδικούς να περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα. Το νέο εμβόλιο, που ανακαλύφθηκε από την Καναδική εταιρία φαρμάκων GlaxoSmithKline και ονομάζεται GSK, δοκιμάζεται σε εθελοντές στη Μεγάλη Βρετανία και το Μάλι.

Εκρπόσωπος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας δήλωσε, " Αν αποδειχθεί, ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, τότε χιλιάδες δόσεις θα μπορούσαν να διατεθούν σε χώρες της Δυτικής Αφρικής", ακόμη πρόσθεσε ότι, " οι δοκιμές ξεκινούν τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς".

Άλλα εμβόλια που βρίσκονται υπό επεξεργασία και δοκιμή, είναι αυτά των εταιριών Protein Sciences και Inovio, όπως και πολλών Ρώσων επιστημόνων. 

Τον Ιανουάριο αναμένονται οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων κατά του Έμπολα

Σύμφωνα, με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 10.141 κρούσματα Έμπολα, ενώ έχουν σημειωθεί 4.922 θάνατοι, με τον αριθμό να αυξάνεται. Ακόμη, όλες οι περιοχές στην Λιβερία έχουν δηλώσει, έστω, και ένα κρούσμα 'Εμπολα , με τον ιό να πέρνει μορφή επιδημίας στις συγκεκριμένες χώρες.

Πηγή: CNN

SHARE:

24Media Network