Ζ. Μακρή: "Κάπνιζαν στην εντατική σε νοσοκομείο της Μακεδονίας"

Ζ. Μακρή: "Κάπνιζαν στην εντατική σε νοσοκομείο της Μακεδονίας"

Για γιατρούς που κάπνιζαν στην ΜΕΘ αλλά και στην αίθουσα αιμοκάθαρσης, έκανε λόγο η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή. Επιβλήθηκε πρόστιμο

Καπνιστές εντοπίστηκαν ακόμα και στην εντατική νοσοκομείου της Μακεδονίας, σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας, Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η κ. Μακρή ανέφερε ότι στην ΜΕΘ του εν λόγω νοσοκομείου βρέθηκαν δύο αποτσίγαρα και επιβλήθηκε πρόστιμο ενώ σε αιφνιδιαστικές επισκέψεις που πραγματοποίησε σε δύο άλλα νοσοκομεία, εντόπισε γιατρούς να καπνίζουν στην αίθουσα αιμοκάθαρσης και στα γραφεία τους.

Η υφυπουργός σχολίασε και τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τονίζοντας: "Μετά την περίοδο των εορτών που είναι και πιο υποτονική η κίνηση, θεωρήσαμε σκόπιμο να αρχίσει η συστηματική εφαρμογή".

Και πρόσθεσε: "Στον νομό μου συνάντησα αντιδράσεις από καταστηματάρχες. Το συνδικαλιστικό τους όργανο δεν με πλησίασε να μου παραπονεθεί και τους ζήτησα να μου δώσουν τα στοιχεία βάσει των οποίων θεωρούν ότι μειώθηκε η ήδη μειωμένη κίνηση. Δεν μου έφεραν. Σας λέω δεν υπάρχουν".

SHARE:

24Media Network