Υπό κατάργηση οργανισμός έκανε προσλήψεις

Υπό κατάργηση οργανισμός έκανε προσλήψεις

Εκατόν πενήντα προσλήψεις και δη εκτός ΑΣΕΠ επιχείρησε να κάνει οργανισμός. Ο συγκεκριμένος μάλιστα, όχι μόνο το προσπάθησε εν μέσω καλοκαιριού αλλά εποπτεύεται κιόλας από το υπουργείο Παιδείας

Ο οργανισμός "Ινστιτούτο Νεολαίας" εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας. Σαν να μην φτάνει αυτό, είναι και εντός της λίστας των υπό κατάργηση οργανισμών, ναι την λίστα του κ. Πάγκαλου εννοούμε. Ωστόσο, επιχείρησε να κάνει 150 προσλήψεις και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ.

Ευτυχώς που υπήρξε πλήθος καταγγελιών για απόπειρα διορισμού των "δικών μας παιδιών" οι οποίες συνοδεύθηκαν από ενστάσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Οι ενστάσεις αφορούσαν στον τρόπο επιλογής των προσληφθέντων, αφού οι εξεταζόμενοι διαγωνίστηκαν ηλεκτρονικά από την οικία τους.

Στις 4/7ου το υπό κατάργηση "Ινστιτούτο Νεολαίας", υπαγόμενο στο υπουργείο Παιδείας, προκήρυξε 150 νέες προσλήψεις για τη "στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας".

Το ινστιτούτο δεν είχε καταργηθεί, ωστόσο βρισκόταν στους υπό κατάργηση οργανισμούς, σύμφωνα με την λίστα του Θ. Πάγκαλου, στις 4/6ου.

Οι προσληφθέντες θα παρείχαν πληροφορίες σε νέους που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, θα στελέχωναν γραφεία επαφής με το κοινό και θα σχεδίαζαν εκδηλώσεις για την νεανική επιχειρηματικότητα, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Ιουλίου και για τις 150 θέσεις το Ινστιτούτο δέχθηκε 4.369 αιτήσεις.

Οι υποψήφιοι πέρασαν από ηλεκτρονική δοκιμασία αξιολόγησης δεξιοτήτων, η οποία όμως δεν έγινε σε κάποιο χώρο του υπουργείου αλλά στον υπολογιστή του σπιτιού τους.

Στη συνέχεια οι επιτυχόντες της δοκιμασίας θα περνούσαν από προφορική συνέντευξη με τη οποία θα γινόταν και η τελική επιλογή.

Οι διαδικασίες αυτές όμως θεωρήθηκαν αδιαφανείς από πολλούς υποψήφιους, οι οποίοι υπέβαλαν ενστάσεις και κατήγγειλαν τον διαγωνισμό.

Ένα από τους κατά τον ίδιο αδικηθέντες του διαγωνισμού, μίλησε στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία''.

''Οι ερωτήσεις ήταν παντελώς άσχετες με το αντικείμενο, αφορούσαν μαθηματικά, τριγωνομετρία κ.ά., ενώ ο καθένας μπορούσε να έχει δίπλα του καθηγητές, βιβλία, βοηθήματα και οποιονδήποτε ήθελε για να τον βοηθήσει, καθώς απαντούσε από το σπίτι.

Η εξέταση παρότι κρατούσε μόνο 35 λεπτά από την ώρα που ξεκινούσες, έδινε τη δυνατότητα να εξεταστείς όποτε ήθελες μέσα σε ένα τρίωρο, οπότε κάλλιστα κάποιος μπορούσε να δώσει τα θέματα σε έναν φίλο ή συγγενή του και αυτός να μπει στο σύστημα προετοιμασμένος".

Υποστηρίζει παραπάνω ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες υπάρχουν πολλά μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ αλλά και γιοι και κόρες συνδικαλιστών του κυβερνώντος κόμματος ενώ καταγγέλλει μάλιστα ότι οι τρεις επιτυχόντες του νομού Κοζάνης ανήκουν και οι τρεις στο ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Κοζάνη είναι η εκλογική περιφέρεια της υπουργού.

SHARE:

24Media Network