Ένα αγρόκτημα του… κουτιού

Ένα αγρόκτημα του… κουτιού
Ένα αγρόκτημα του… κουτιού Farm from.com

Για πρώτη φορά ένα ολόκληρο αγρόκτημα συναρμολογείτε με τον ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος βρίσκεται μέσα σε ένα… κουτί!

Πολλές φορές στα πλαίσια της καινοτομίας στον αγροτικό κλάδο έχουμε ακούσει για φάρμες εσωτερικού χώρου ή για σύστημα κάθετης καλλιέργειας και υδροπονίας. Για πρώτη φορά, όμως, έχουμε ένα ολόκληρο αγρόκτημα που συναρμολογείτε με τον ειδικό εξοπλισμό και ο οποίος βρίσκεται μέσα σε ένα… κουτί!

Το κουτί που σε μερικούς ακούγετε ως παιδικό παιχνίδι έχει το μέγεθος ενός κοντέινερ ενώ περιέχει από ηλιακούς συλλέκτες για την απαιτούμενη ενέργεια, ειδική δεξαμενή και εργαλεία για γεώτρηση και άντληση νερού, όλους του σπόρους και τα εργαλεία ενώ η δυναμική του – ειδικά αν η καλλιέργεια επεκταθεί και εκτός του ειδικού κεκαλυμμένου χώρου- μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8 στρέμματα.

Ένα αγρόκτημα του… κουτιού Farm from.com

Το Farm from a box ή αλλιώς «Αγρόκτημα από Κουτί», παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία στον αγρότη ή στις Ομάδες Παραγωγών – κοινωνικές ομάδες που θα το αποκτήσουν, έτσι ώστε να καλλιεργήσουν τα δικά τους τρόφιμα δίνοντας τη δυνατότητα για ένα έξτρα εισόδημα. Κατασκευασμένο εξολοκλήρου από τροποποιημένα εμπορευματοκιβώτια, κάθε κιβώτιο περιέχει ένα πλήρες οικοσύστημα τεχνολογιών έξυπνης γεωργίας για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ηλιακούς συλλέκτες, άρδευση με σύστημα μικρο-στάγδην και ειδικές αντλίες γεώτρησης από πηγάδια, καθώς και τις τελευταίες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Ένα αγρόκτημα του… κουτιού Farm from.com

Τεχνολογία

Όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές του «Farm from a box», για το κομμάτι της τεχνολογίας δημιούργησαν μια συνεργατική πλατφόρμα που συνδυάζει τις πλέον χρήσιμες εφαρμογές προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις. Το αγρόκτημα χρησιμοποιεί την πράσινη τεχνολογία την οποία συνδυάζει με βιώσιμες καλλιεργητικές τεχνικές ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί και συστήματα μετεωρολογίας, τεχνολογίας αισθητήρων και λογισμικό γεωγραφικής χωρικής χαρτογράφησης.

Επιπλέον, διαθέτει και Wi-Fi επιτρέποντας στον αγρότη να έχει πλήρη έλεγχο της παραγωγής από το κινητό ή τον υπολογιστή του ενώ παράλληλα η εταιρία του διασφαλίζει ότι θα λαμβάνει έγκαιρα ακριβείς πληροφορίες που αφορούν την εμπορία και την αγορά αγροτικών προϊόντων, βελτιώνοντας έτσι την αγροτικής του παραγωγή.

Ένα αγρόκτημα του… κουτιού Farm from.com

Λύση για το επισιτιστικό πρόβλημα

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Καλιφορνέζικης εταιρείας, που δημιούργησαν το «Farm from a box», τα κουτιά έχουν σταλεί σε πολλές χώρες της Αφρικής όπως η Τανζανία, στην οποία πολλές τοπικές κοινωνίες έχουν λύσει, σε μεγάλο βαθμό, το επισιτιστικό τους πρόβλημα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι το σύστημα άρδευσης (μικρό-στάγδην) διασφαλίζει την παραγωγή χωρίς αυτή να εξαρτάται από τις βροχοπτώσεις για να αναπτυχθεί ενώ η κεκαλυμμένη περιοχή που λειτουργεί σαν θερμοκήπιο εξασφαλίζει παραγωγή προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Με την καλλιέργεια να επεκτείνετε και εκτός κιβωτίου και με τα εργαλεία να μπορούν να δώσουν παραγωγή λαχανικών που μπορεί να φτάσει και τα 8 στρέμματα πολλοί κάτοικοι παραμένουν στις κοινότητες τους και δε χρειάζεται, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του Farm from a box, να μετακινηθούν και να μεταναστεύσουν.

Ένα αγρόκτημα του… κουτιού Farm from.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ AGROPOST.GR

Σνακ και Ελιά
Παράδοση άνευ όρων στα νερά του Λιβυκού!
Πόσα ξοδεύουν οι γερμανοί για βιολογικό κρασί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα