Παρίσι: Έξι σταθμοί του μετρό παίρνουν ονόματα Γάλλων παγκόσμιων πρωταθλητών

Παρίσι: Έξι σταθμοί του μετρό παίρνουν ονόματα Γάλλων παγκόσμιων πρωταθλητών
Γαλλία-Παγκόσμια πρωταθλήτρια Eurokinissi Sports

Η υπηρεσία μεταφορών του Παρισιού τιμά τους παγκόσμιους πρωταθλητές της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας δίνοντας σε έξι σταθμούς του μετρό στο Παρίσι ονόματα παικτών που έγραψαν ιστορία στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Εθνική Γαλλίας έφτασε η ώρα της μεγάλης αναγνώρισης για τους Γάλλους διεθνείς.

Οπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από την υπηρεσία μεταφορών του Παρισιού RATP έξι συνολικά σταθμοί θα μετονομαστούν προς τιμήν των παγκόσμιων πρωταθλητών και του προπονητή τους!

Συγκεκριμένα, ο Notre Dame des Champs, θα μετονομαστεί σε Notre Didier Deschamps (Ο Δικός μας Ντιντιέ Ντεσάμπ) προς τιμήν του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο Ντεσάμπ είναι ένας από τους μόλις τρεις άνδρες στην ιστορία της διοργάνωσης που σηκώνουν το τρόπαιο υπό αυτή την ιδιότητα, ενώ το έχει σηκώσει ως παίκτης στο Μουντιάλ του 1998.

Ο σταθμός Βικτόρ Ουγκό μετονομάζεται σε Βικτόρ Ουγκό Λορίς από το όνομα του τερματοφύλακα της Εθνικής Ουγκό Λορίς, ενώ ο σταθμός Μπερσί θα μετονομαστεί σε “Bercy les Bleus” (όπου “Les Bleus” αποκαλούν την Εθνική Ποδοσφαίρου της Γαλλίας).

Τέλος, ο σταθμός Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ μετονομάζεται σε “On a 2 Étoiles”, αντικαθιστώντας τον αείμνηστο ηγέτη με το σύνθημα “Έχουμε δύο αστέρια (etoiles) — ένα αστέρι για κάθε νίκη σε Μουντιά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα