Βασίλισσα Ξανά: Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια BCL

Βασίλισσα Ξανά: Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια BCL
Ο τελικός BCL που βρήκε αντιμέτωπες την ΑΕΚ και τη ΜΟΝΑΚΟ Eurokinissi Sports

Τη χρονιά συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ονειρική πορεία στο Παναθηναϊκό στάδιο, η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπη

Νικήτρια στον τελικό του Basket Champions Leage η ΑΕΚ, που επικράτησε της Μονακό με σκοε 100 – 94.

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό, όπου η ελληνική ομάδα επέδειξε ιδιαίτερη αντοχή απέναντι στο φαβορί, τη Μονακό, οι παίκτες της ελληνικής ομάδας κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Με τους Πάντερ, Χάντερ, Γκριν, Σάκοτα να ξεχωρίζουν, με κάθε παίκτη να βάζει το λιθαράκι του σε άμυνα κι επίθεση, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έκανε ακόμα μία υπέρβαση απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο που “επιβίωνε” συνεχώς, έμενε κοντά στο σκορ, αλλά στο φινάλε δεν είχε το κουράγιο να τα βάλει και με τους 19.000 φίλους της ΑΕΚ που έσπρωξαν τους κιτρινόμαυρους στην νίκη. Μια νίκη που σε συνδυασμό με εκείνη επί της Μούρθια θα βάλει στα ταμεία της ομάδας 1.000.000 ευρώ, μια νίκη που θα γεμίσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παικτών της “Βασίλισσας” με -συνολικά- 500.000 ευρώ και το ελληνικό μπάσκετ με όμορφες αναμνήσεις που θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια.

Στην δεύτερη σεζόν της στο Basketball Champions League, η “Βασίλισσα” πέτυχε τον μεγάλο στόχο που είχε θέσει ο Μάκης Αγγελόπουλος πριν καν ξεκίνησε η σεζόν και πλέον μπορεί να λέει ότι επέστρεψε στην elite. Γιατί το κατάφερε με το σπαθί της, με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και τεράστιο πείσμα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 9/17 τρίποντα της ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα δεν έκανε υπερβολές, είχε ισορροπία στο inside game και το περιφερειακό παιχνίδι, το ποσοστό της ξεπέρασε το 50% και την οδήγησε στον μεγαλύτερο θρίαμβο της σύγχρονης ιστορίας της.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τρομερή συγκέντρωση που είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ κάθε φορά που η Μονακό απαντούσε. Τα δύο μεγάλα σουτ του Πάντερ στην έναρξη της τέταρτης περιόδου έκαναν την διαφορά, καθώς οι κιτρινόμαυροι… άρπαξαν το momentum από τους αντιπάλους τους, με τον Αμερικανό σουτέρ να κερδίζει φάουλ στο 36′ και να βάζει σημαντικές βολές για το 82-93. Κι όταν στο τέλος η Μονακό μείωσε στους τρεις, ο Τζέιμς την τελείωσε με βολές για το 94-99.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Κατάμεστο ήταν το ΟΑΚΑ. 19.000 φίλοι του μπάσκετ έζησαν μια υπέροχη βραδιά, με τον κόσμο της Λούντβιχσμπουργκ και της Μούρθια να παρακολουθεί με ανοιχτά στόματα την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ΑΕΚ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκλίσιτς (Σερβία), Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Κοζλόφσκις (Λετονία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-29, 44-53, 70-73, 94-100

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 19 (1), Χάρις 9 (10 ριμπάουντ), Τζέιμς 13, Σάκοτα 16 (3), Ξανθόπουλος 2, Χάντερ 10, Λαρεντζάκης 8 (2), Μαυροειδής 7, Πάντερ 16 (3), Βασιλόπουλος.

ΜΟΝΑΚΟ (Μίτροβιτς): Κούπερ 8 (1 τρίποντο, 9 ασίστ), Έβανς 6 (1), Γκλαντίρ 18 (4), Λακόμπ 12, Ρόμπινσον 13, Κραφτ 9, Τζόζεφ, Κικάνοβιτς 12 (1), Ρούντεζ, Σι 8, Τραορέ 8.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα