Η σπαρακτική ιστορία του μικρού γιου του Jimmy Kimmel

Η σπαρακτική ιστορία του μικρού γιου του Jimmy Kimmel

Ο Jimmy Kimmel θα σε κάνει να βουρκώσεις, αλλά και να προβληματιστείς για τις πολιτικές έριδες που ενδέχεται να επηρεάζουν τη ζωή και το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων (που δεν είναι ο Jimmy Kimmel). Μην βιαστείς να κρίνεις... δες (vid)

Το βίντεο με τον Jimmy Kimmel σε ρόλο γονιού και όχι παρουσιαστή έχει γίνει viral στο διαδίκτυο σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο. Ο αγαπημένος παρουσιαστής μοιράστηκε με τους τηλεθεατές την περιπέτεια της υγεία του νεογέννητου γιου του, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να μην “μπήξει” τα κλάματα. “Ο Μπίλι γεννήθηκε με καρδιακή πάθηση” ανέφερε ο παρουσιαστής ιδιαίτερα συγκινημένος και περιέγραψε πως εκείνος και η σύζυγός του, λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννα, αποφάσισαν να μεταφέρουν το μωρό σε χειρουργική κλινική όπου και υπεβλήθη σε εγχείρηση αποκατάστασης καρδιάς. “Η εγχείρηση πέτυχε. Αυτές ήταν οι πιο βασανιστικές τρεις ώρες της ζωής μου”.

 

Όπως εξήγησε, έξι μέρες μετά την επέμβαση ο μικρός μπορούσε να βρεθεί στο σπίτι με τους γονείς του και φαίνεται να είναι ήδη πολύ καλύτερα. Μπορεί όλη αυτή η ιστορία να μοιάζει στενόχωρη και  – ευτυχώς – να έχει κατάληξη παραμυθιού.

 

Μπορεί ο Kimmel να προκάλεσε το αίσθημα της συμπόνοιας για τον συνάνθρωπο, μια κίνηση που πολλοί θα σπεύσουν να στηλιτεύσουν ως, φτηνή προσπάθεια προσέλκυσης τηλεθεατών, όμως ο Αμερικανός δεν ανέφερε την περιπέτειά του, απλά και μόνο για να συγκινήσει. Το έκανε προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη σημασία της περίθαλψης.

“Πριν το 2014, αν ένα μωρό γεννιόταν με καρδιακή πάθηση όπως ο γιος μου, υπήρχαν πολύ σημαντικές πιθανότητες να μην βρεις ασφαλιστική κάλυψη. […] Αν οι γονείς δεν είχαν ασφάλεια, τότε δεν θα ζούσε πιθανότατα αρκετά ώστε να του αρνηθούν μια σφαλιστική κάλυψη” σχολίασε ο παρουσιαστής για την κατάσταση στην υγεία πριν το Obama Care.

 

Το Obama Care έβαλε σύμφωνα με τον Kimmel, αλλά και δεκάδες άλλους πολιτικούς ή δημόσια πρόσωπα που το στηρίζουν εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες στο “κάδρο” του αμερικανικού συστήματος υγείας. Συγκεκριμένα για περιπτώσεις σαν εκείνη του νεογέννητου γιου του, οι ιδιωτικές ασφάλειες δεν θα κάλυπταν τα έξοδα για την εγχείρηση ενός νεογνού με την αιτιολογία πως πρόκειται για κληρονομική ασθένεια που προϋπήρχε (λες και η ζωή προϋπήρχε πριν γεννηθεί).

 

Αυτό για ένα παρουσιαστή της αμερικανικής τηλεόρασης ίσως να μην είναι ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα. Ένας απλός όμως πολίτης της μεσαίας και χαμηλής τάξης, θα έπρεπε να μπει στο απαίσιο δίλημμα, αν θα σώσει τη ζωή του παιδιού του ή θα χρεωθεί ως τα βαθιά του γεράματα με την ελπίδα να το σώσει.

“Αν το παιδί σας κινδυνεύει να πεθάνει και μπορεί να σωθεί, δεν θα έπρεπε να έχει σημασία πόσα χρήματα θα χρειαστεί για αυτό” σημείωσε κλείνοντας ο παρουσιαστής, απευθυνόμενος στους Γερουσιαστές των ΗΠΑ και δη τους Ρεπουμπλικανούς που μαζί με τη διοίκηση Τραμπ, αναζητούν τρόπους να αποσύρουν την μεταρρύθμιση στην υγεία που εισήγαγε η προηγούμενη διοίκηση. “Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που είτε είσαι Ρεπουμπλικανός, είτε Δημοκρατικός ή κάτι άλλο, στο οποίο όλοι συμφωνούμε σωστά; Μην αφήνετε τις κομματικές αγκυλώσεις να μας χωρίζουν σε κάτι που κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος θέλει” συμπλήρωσε.

Το σχόλιο Ομπάμα στην εξομολόγηση Kimmel

Η συγκινητική ιστορία του παρουσιαστή έφερε την παρέμβαση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ο πολιτικός που υποστήριξε όσο τίποτα άλλο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην υγεία κατά τη δεύτερη θητεία του στο Λευκό Οίκο σχολίασε. “Καλή ομιλία Jimmy. Αυτό είναι ακριβώς για το οποίο παλέψαμε τόσο σκληρά με το ACA (Νομοσχέδιο για την Υγεία) και γιατί είναι ανάγκη να προστατεύουμε παιδιά όπως ο Μπίλι. Και συγχαρητήρια”

Να θυμίσουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ υπήρξε φανατικός πολέμιος της πρωτοβουλίας αυτής του Μπαράκ Ομπάμα και είχε δεσμευτεί ότι θα ακυρώσει το Obama Care. Ωστόσο, στη συνέχεια είχε αναγκαστεί να ανακοινώσει πως δεν θα ακυρώσει, αλλά θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα. Τελικά, η επιχείρηση απόσυρσης αναβλήθηκε υπό τον φόβο να καταψηφιστεί στο Κογκρέσο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα