Jenna Jameson: Η πρώην πορνοστάρ-θρύλος σε ρατσιστικό παραλήρημα

Jenna Jameson: Η πρώην πορνοστάρ-θρύλος σε ρατσιστικό παραλήρημα

Ρατσιστικά μηνύματα στη γραμμή της Ισλαμοφοβίας από την παλαίμαχο της πορνοβιομηχανίας, κατά των μουσουλμάνων αλλά και υπέρ της Κου Κλουξ Κλαν. Σάλος αντιδράσεων στο διαδίκτυο

Η πρώην πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών και ίσως η πιο διάσημη του χώρου, Jenna Jameson, έχει ταχθεί ανοιχτά και ξεκάθαρα στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την cover φωτογραφία που κοσμεί τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Και βέβαια, όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους οπαδούς του Τραμπ, τάσσεται στο πλευρό και της Μαρίν Λεπέν που υποστηρίζει το κλείσιμο των συνόρων και τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα μέσω διαδικτύου, μιας και όπως φαίνεται έχει “πολιτικοποιηθεί”. Σε σειρά αναρτήσεων της καταφέρεται εναντίον των μουσουλμάνων, γενικεύοντας, χαρακτηρίζοντας τους “βιαστές” στο σύνολο τους, ενώ έχει γράψει πως η Κου Κλουξ Κλαν, “δεν έκανε τόσα κακά πράγματα όσα έχουν κάνει οι μουσουλμάνοι”, γιατί ακολουθεί άλλη θρησκεία.

Υπερασπιζόμενη τον πλανητάρχη, η 42χρονη έγραψε μάλιστα πως “η Σουηδία είναι η πρωτεύουσα των βιασμών από τη στιγμή που άνοιξε την αγκαλιά της σε αυτούς τους ψυχοπαθείς”.

Θυμίζουμε πως ο Τραμπ, σε ομιλία του στη Φλόριντα, έκανε λόγο για αύξηση της εγκληματικότητας στη Σουηδία, κυρίως των βιασμών που “συνδέεται με την πολιτική ανοιχτών θυρών για πρόσφυγες ή/και μετανάστες”. Οι Σουηδοί αντέδρασαν με έκπληξη και απορία στις αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ καθώς οι ισχυρισμοί του δεν επαληθεύονται από την πραγματικότητα. Στο όνομα της Ισλαμοφοβίας άλλωστε στη Σουηδία έκαψαν τζαμιά και αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων, πράγμα που συμβαίνει και στο Λονδίνο.

“Διαφωνώ με το να ακολουθείς μία ιδεολογία που επιτάσσει την κακοποίηση των γυναικών, τις δολοφονίες των γκέι, την κλειτοριδεκτομή, την περιτομή και δολοφονεί τους αποστάτες. Ακόμα και οι μουσουλμάνοι που δεν είναι φανατικοί πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι ποινικό αδίκημα, η πολυγαμία είναι ο κανόνας και οι γυναίκες θεωρούνται ζώα. Να συνεχίσω;”, έγραψε ακόμη η Jameson προχωρώντας σε ακόμη μια γενίκευση, ενώ πήρε θέση υπέρ του Milo Yiannopoulos, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν “σημαντικό συντηρητικό ηγέτη”.

Η Jameson ωστόσο δεν είχε πειστικά επιχειρήματα απέναντι σε ερωτήματα που της τέθηκαν σχετικά με το αν υποστηρίζει “χριστιανικές ομάδες μίσους” και για το αν υπάρχουν βιαστές που έχουν ασπαστεί τη χριστιανική θρησκεία.

Όσο για το αν η ομοφυλοφιλία είναι “ποινικό αδίκημα” και “εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως”, αρκεί κανείς να δει την πολιτική του καλού χριστιανού Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στους διεμφυλικούς, μιας και μόλις χθες ο νέος πλανητάρχης ακύρωσε την οδηγία Ομπάμα σύμφωνα με την οποία οι διεμφυλικοί μαθητές μπορούσαν να επιλέγουν την τουαλέτα που χρησιμοποιούν βάσει του φύλου με το οποίο αυτοπροσδιορίζονται και όχι αυτό με το οποίο γεννήθηκαν.

Και να μη μιλήσουμε για δηλώσεις εκπροσώπων του Κλήρου, σαν τον Αμβρόσιο που υπάρχουν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και όχι μόνο.

Φυσικά, να μην ξεχνάμε πως η ιστορία του Χριστιανισμού δεν έχει τεράστια διαφορά σε σχέση με εκείνη του ριζοσπαστικού Ισλάμ (βλέπε Σταυροφορίες και αποικιακές εκστρατείες), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία τρομοκρατικών επιθέσεων έχει γίνει από τους τζιχαντιστές εναντίον του ιδίου του μουσουλμανικού κόσμου.

Είναι ζήτημα θρησκευτικού φανατισμού και ερμηνείας, με άλλα λόγια, και όχι θρησκείας αυτής καθεαυτής. Γιατί ο σκοταδισμός γιγαντώνεται μέσα στη φτώχεια και εκείνοι που πεινάνε μανιπουλάρονται καλύτερα μέσα από το ακραίο θρησκευτικό μπόλιασμα. Αντιθέτως, η αλληλεγγύη, η αλλαγή σκέψης και η προοδευτική δομή της κοινωνίας ευνοούνται μέσα από τις καλές συνθήκες διαβίωσης, την παιδεία και την πολιτική πολιτισμικότητας χωρίς ανισότητες.

Ωστόσο, η κατασκευή ενός εχθρού, πάντα βολεύει εκείνον που πήρε την εξουσία και την κρατάει, λαϊκίζοντας. Πράγμα που ο νέος πλανητάρχης δεν θα σταματήσει να κάνει μέχρι το τέλος της θητείας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα