Ο Χρήστος Μέτιος νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης θα καλύψει το κενό του εκλιπόντος, εκλεγμένου περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη

Νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜ-Θ) εξελέγη την Κυριακή, κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, ο μέχρι τώρα χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος έλαβε 20 ψήφους έναντι 16 ψήφων που έλαβε ο χωρικός αντιπεριφερειαρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Μέτιος τόνισε ότι θα υπηρετήσει με πνεύμα ενότητας και συνέπειας τις αρχές του εκλιπόντος εκλεγμένου περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργου Παυλίδη, σε μία δύσκολη στιγμή για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στη χώρα μας. Ο ίδιος τόνισε ότι η διοίκησή του θα είναι συνεκτική, θα λειτουργεί εφεξής περισσότερο συλλογικά και ότι θα έχουν ρόλο όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο κ. Μέτιος επιβεβαίωσε τις επαφές που είχαν όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, πρόσθεσε όμως ότι «το αποτέλεσμα αντανακλά τη βούληση των περιφερειακών συμβούλων και δεν καθορίστηκε από εξωγενείς παράγοντες».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαγναφέρης αναγνώρισε το αποτέλεσμα της ενδοπαραταξιακής κάλπης των συμβούλων της «Περιφερειακής Αναγέννησης», έσπευσε ωστόσο να σημειώσει με νόημα ότι υπήρξαν παρεμβάσεις από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ που καθόρισαν το αποτέλεσμα. «Εκείνο που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι άτομα που δεν θα έρθουν ποτέ ξανά στη Θράκη, ήρθαν εδώ για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα», σημείωσε καταληκτικά.

Ο νέος περιφερειάρχης είναι 48 χρονών, μαθηματικός στο επάγγελμα και διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις της ΝΔ στην Κομοτηνή και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στις τελευταίες εκλογές εξελέγη αντιπεριφερειαρχης Ροδόπης με τον συνδυασμό Περιφερειακή Αναγέννηση του Γιώργου Παυλίδη. Στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου στη ΝΔ υποστήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και θεωρείται εκ των στενών συνεργατών του αρχηγού της ΝΔ στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: