Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής των Startupper Awards 2018

Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής των Startupper Awards 2018

Η ομάδα που θα ταξιδεύσει τον Σεπτέμβριο στο φεστιβάλ καινοτομίας στο Ισραήλ και οι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες. Οι νέες πρωτοβουλίες της ομάδας του startupper.gr

Ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ, στο χώρο του εσωτερικού incubator της Interamerican, σε μια κατάμεστη αίθουσα, η εκδήλωση των Startupper Awards 2018 όπου η μεγάλη κοινότητα του Startupper.gr ανέδειξε τις πιο δημοφιλείς και ξεχωριστές ομάδες της ελληνικής Startup σκηνής.

Πάνω από 200 ομάδες συμμετείχαν στα τρίτα Startupper Awards, σχεδόν 6.500 ψήφοι καταμετρήθηκαν, με την επιλογή των ομάδων και την ψηφοφορία να γίνεται από την ίδια την κοινότητα Startups, μέσω της πλατφόρμας της E-Survey.

Το μεγάλο δώρο της βραδιάς το απένειμε στην ομάδα με τις περισσότερες ψήφους, Chainproof.ai, η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα, Ιρίτ Μπεν Αμπά, η οποία έγινε η 8η ομάδα που θα συμμετάσχει στο μεγάλο φεστιβάλ καινοτομίας DLD Tel Aviv Innovation Festival τον προσεχή Σεπτέμβριο με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

H Chainproof.ai (φωτογραφία επάνω) κατέκτησε την πρώτη θέση και τους περισσότερους συνολικά (413) στην κατηγορία EARLY STAGE STARTUPS. Η ομάδα του Egg έχει αναπτύξει ένα εργαλείο πιστοποίησης έργων τέχνης μέσω blockchain, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Olwyc, με μια πλατφόρμα εύρεσης πάρτι και εκδηλώσεων σε μπαρ, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Yammas, η προσφέρει κεράσματα σε μπαρ εξ’ αποστάσεως μέσω app.

Στην κατηγορία MATURE STARTUPS την πρώτη θέση πήρε η e-table, η οποία προσφέρει κρατήσεις εστιατορίων online, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Owiwi, με ένα παιχνίδι – εργαλείο επιλογής προσωπικού. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η CityCrop με ένα θερμοκήπιο εσωτερικών χώρων.

Στην κατηγορία SCALEUP STARTUPS νικήτρια εταιρεία αναδείχθηκε η Doctor anytime, με ραντεβού γιατρών online και ακολούθησαν οι Douleutaras.gr για εύρεση επαγγελματιών και τεχνικών για το σπίτι και Blueground η οποία προσφέρει καταλύματα πολυτελείας για μακροχρόνιες μισθώσεις.

Στην κατηγορία των SOCIAL IMPACT STARTUPS είχαμε πολλές και ενδιαφέρουσες συμμετοχές, στην πρώτη θέση βρέθηκε η ομάδα της HANDS UP, με ένα ψηφιακό εργαλείο νοηματικής γλώσσας και ακολούθησε αυτή της DOGS’ VOICE, με μια πλατφόρμα περίθαλψης και υιοθεσίας αδέσποτων ζώων με crowdfunding, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε αυτή της A million senses η οποία προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες για άτομα με αυτισμό.

Στη κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΕΣ STARTUPPERS νικήτρια αναδείχθηκε η Αλεξία Κωτσή από την FUNKMARTINI, ακολούθησε η Χαρά Στάθη από την HANDS UP, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αθηνά-Πωλίνα Ντόβα από την Owiwi.

Τέλος, το βραβείο των πρωτοβουλιών και δομών της ελληνικής Startup σκηνής πήγε στο Egg.

Με αφορμή την εκδήλωση η ομάδα του Startupper.gr ανακοίνωσε τις νέες πρωτοβουλίες της για την υποστήριξη του ελληνικού οικοσυστήματος οι οποίες περιλαμβάνουν:

Την δημιουργία online βάσης δεδομένων όλων των Startups και δομών του χώρου.

Την ενίσχυση του αγγλόφωνου Site Emeastartups.com.

Την προώθηση του αγγλικού περιεχομένου σε ειδησεογραφικά sites του εξωτερικού.

Την έκδοση περιοδικού για το ελληνικό Startup οικοσύστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα