Folli Follie: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής

Folli Follie: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής

Η μετοχή της Folli Follie έχει χάσει πάνω από το 70% της αξίας της μέσα σε τρεις εβδομάδες. Ποιος πήρε την πρωτοβουλία για την αναστολή της διαπραγμάτευσης

Έχουν περάσει ακριβώς τρεις εβδομάδες από την τέλεια καταιγίδα που ξέσπασε πάνω από την μετοχή της Folli Follie και αυτό που ζητούσαν και θεωρούσαν λογικό οι περισσότεροι να συμβεί από την πρώτη στιγμή, δηλαδή η αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας ήρθε με αρκετή καθυστέρηση.

Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση η προχειρότητα βασίλευσε. Χωρίς να υπάρχει σχετική ανακοίνωση η συνεδρίαση της Παρασκευής ξεκίνησε και απλώς δεν υπήρχε η δυνατότητα αγοραπωλησίας της μετοχής της Folli Follie. Η ενημέρωση ήρθε λίγο πριν από τις 11.

Η ανακοίνωση για την αναστολή

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστήριου Αθηνών αναφέρεται: Μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της εταιρίας FOLLI-FOLLIE Α.Ε.Β.Τ.Ε., αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας, από σήμερα 25 Μαΐου 2018, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005. Από την ίδια ημερομηνία αναστέλλεται και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων και των προϊόντων δανεισμού των μετοχών της εν λόγω εταιρίας.

Με νέα ανακοίνωση της, λίγο μετά τις 13.00 η Επιτροπή Κεφαλαίαγοράς πρόσθεσε: Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης.

Η θέση της εταιρείας

Στην έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε και η διοίκηση της Folli Follie η οποία δίνει την δική της θέση «Μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στη διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρείας από τα 15 ευρώ που διαπραγματεύονταν στις αρχές Μαΐου έκλεισε χθες στα 4,8 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα