Θα έβαζες έναν νεοναζί στο σπίτι σου;

Θα έβαζες έναν νεοναζί στο σπίτι σου;

Η προσπάθεια των νεοναζί να δηλητηριάσουν το μέλλον, μέσω των σχολείων και το όνειρό τους για κατάληψη της εξουσίας.

Η μικρή συμμετοχή στις οργανωμένες από τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά, καταλήψεις -δήθεν για το Μακεδονικό, αλλά στην πραγματικότητα ως δοκιμή των εθνικιστικών δυνάμεων στα σχολεία- δεν θα πρέπει να μας αποκοιμίσει.

Στα σχολεία όπως και σε άλλους κοινωνικούς χώρους και στα social media οι νεοναζί κάνουν συστηματική προπαγάνδα και γνωρίζουν ότι η μικρή συμμετοχή σήμερα, μπορεί να μεγαλώσει αύριο, αρκεί τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, να συνεχίσουν το ίδιο τροπάρι. Το τροπάρι της αδράνειας.

Αδράνεια και πολιτικές κόντρες, την ώρα που τα μαύρα σκυλιά του φασισμού στην Ελλάδα, κερδίζουν χώρο κάθε μέρα.

Παραμένουν μια θλιβερή μειοψηφία, αλλά στόχος τους είναι όχι να γίνουν πλειοψηφία, που είναι αδύνατον, αλλά να αυξηθούν τόσο ώστε να ελέγξουν τη λεγόμενη σιωπηρή πλειοψηφία, που έχει ως βασικό της μέλημα να σιωπά, αρκεί να είναι εξασφαλισμένα τα υλικά αγαθά.

Το πλαίσιο υπάρχει. Οι συνέπειες της κρίσης, δοκιμάζουν ξανά την αφοσίωση της μεσαίας τάξης στη Δημοκρατία. Ο λαϊκισμός που ανοίγει το δρόμο για το φασισμό, ενισχύεται και οι χρυσαυγίτες έχουν ιστορικά παραδείγματα να μιμηθούν και το κάνουν ακόμα και στα συνθήματα.

“Ελλάδα ξύπνα”, παπαγάλιζαν οι μαθητές που έχουν πέσει στα χέρια τους σαν το χιτλερικό “Γερμανία ξύπνα”. “Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία” έγραψαν στα πανό τους.

Όχι η κυβέρνηση ή τα κόμματα. Η Δημοκρατία. Προφανείς οι στόχοι τους, φανερή η “δουλειά” τους, άφαντη η αντίδραση της Πολιτείας.

Ποιες είναι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα ληφθούν, πέρα από το ανάθεμα στην ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της οποίας σχεδόν πανηγύρισαν για τις καταλήψεις;

Ποια ήταν η αντίδραση όταν ιδιωτικά σχολεία πριν λίγες εβδομάδες αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επέτειο την οποία οι πρώτοι που λοιδωρούν και θέλουν να εξαφανίσουν είναι οι εγχώριοι νεοναζί;

Τι γίνεται με τη δίκη της Χρυσής Αυγής;

Πώς αντιμετωπίζουν τις οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών τρολ, που κυριαρχούν στα ελληνικά social media και στα σχόλια στο διαδίκτυο;

Ποια είναι η συνεννόηση των κομμάτων για την οριστική ήττα του νεοναζισμού στην Ελλάδα; Την ώρα που ψάχνουν ψήφους με κάθε ευκαιρία, οι νεοναζί καραδοκούν για να αρπάξουν κάθε ευκαιρία.

Με αφορμή το Μακεδονικό, οι χρυσαυγίτες έκαναν μια πρόβα στα ελληνικά σχολεία. Μια πρόβα δηλητηρίασης του μέλλοντος αυτής της χώρας. Η πλειοψηφία των μαθητών αντιστάθηκε και αυτό είναι ελπιδοφόρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επαναληφθούν παρόμοιες “μαύρες πρωτοβουλίες”.

Είναι βέβαιο ότι θα το συνεχίσουν και γι’αυτό το πολιτικό σύστημα, αλλά και οι πολίτες που εξακολουθούν να πιστεύουν στη Δημοκρατία έχουν δύο δρόμους: Η θα βγάλουν τους νεοναζί “έξω από το σπίτι” και θα τους αντιμετωπίσουν σε κάθε χώρο και κάθε γειτονιά ή οι ομιλούσες γραβάτες και τα ομιλούντα ταγέρ θα συνεχίσουν να τσακώνονται, μέχρι κάποια στιγμή να ομονοήσουν και να παραδεχθούν τα λάθη τους. Πιθανότατα σε κάποιο κελί, γιατί το σπίτι θα έχει καταληφθεί από τα μέλη μιας νεοναζιστικής δικτατορίας.

Αυτό ονειρεύονται οι νεοναζί και οι συνοδοιπόροι τους. Όσοι θεωρούν αυτό το όνειρο, εφιάλτη, πρέπει να αντιδράσουν.

Εδώ και τώρα χωρίς “ναι μεν αλλά”, πολιτικά παιχνίδια και ίσες αποστάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα