Εξασθενεί το μελτέμι – Εξπρές κύμα ζέστης την Τρίτη

Εξασθενεί το μελτέμι – Εξπρές κύμα ζέστης την Τρίτη
Εξπρές κύμα ζέστης την Τρίτη Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα, αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Το σύστημα της ανατολικής Ευρώπης έχει εξασθενήσει σημαντικά τον αντικυκλώνα της Βαλκανικής και έτσι θα εξασθενήσει και ο συνδυασμός του με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου που διατηρούσε το μελτέμι. Παράλληλα και πρόσκαιρα οι θερμές αέριες μάζες που “παραμονεύουν” στις ακτές της Βόρειας Αφρικής θα κινηθούν προς την περιοχή μας και με την βοήθεια των των τοπικών νοτιοδυτικών ανέμων (λίβας) θα ανεβάσουν αισθητά την Τρίτη τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά. Η ζέστη θα είναι έντονη αλλά δεν μιλάμε για καύσωνα.

Ο καιρός την Δευτέρα

Ο καιρός την Δευτέρα

Στη χώρα μας την Δευτέρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με ανέμους έως 6 στα νότια που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα την Δευτέρα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΥ

Την Τρίτη ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι άστατος και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία. Παρόλα αυτά στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και σε ορισμένες περιοχές όπως στη Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά οι άνεμοι θα έχουν τα χαρακτηριστικά του λίβα και θα ανεβάσουν την θερμοκρασία τοπικά στους 38 με 40 βαθμούς.

Ο καιρός την Τρίτη

Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα την Τρίτη

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου:

Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η αστάθεια θα περιοριστεί στα βόρεια κυρίως ορεινά και οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Ο καιρός την Τετάρτη

Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα την Πέμπτη

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη:

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

Ο καιρός την Πέμπτη

Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα την Πέμπτη

Ο καιρός στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα