Αναζήτηση στις στάχτες: Μάχη με το χρόνο για τους αγνοούμενους

Αναζήτηση στις στάχτες: Μάχη με το χρόνο για τους αγνοούμενους
Ώρες αγωνίες για τους ανθρώπους που αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα

Συγγενείς και οικεία άτομα των αγνοουμένων αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν τις δραματικές ώρες της φωτιάς στην Αττική.

Δεκάδες είναι οι ιστορίες αγωνίας των συγγενών ανθρώπων που αγνοούνται ως και αυτή την ώρα, τρίτη ημέρα μετά την καταστροφική φωτιά σε Μάτι και Ραφήνα Αττικής. Εκτός από την ιστορία των διδύμων 9χρονων κοριτσιών, που φαίνεται να διασώθηκαν από αλιευτικό, όμως δεν έχουν σμίξει ακόμη με τους γονείς τους, δεκάδες άνθρωποι αναζητούν τα οικεία τους πρόσωπα στις λίστες διασωθέντων του Λιμενικού, σε νοσοκομεία και στην Πυροσβεστική, ελπίζοντας σε μια ευχάριστη είδηση.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των αγνοουμένων ενδέχεται να υπερβαίνει τους 100, μόνο στην περιοχή Μάτι. Ως το μεσημέρι της Τετάρτης, έχει διαπιστωθεί ο θάνατος 81 ανθρώπων, ενώ 187 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία μετά την πυρκαγιά.

Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος χάθηκε το βράδυ της πυρκαγιάς στην περιοχή της Ραφήνας. Βρισκόταν εκεί με τους παππούδες και τον θείο του ANT1

Έκκληση μέσω της τηλεόρασης για τον γιο του, Δημήτρη Αλεξόπουλο, ο οποίος παραθέριζε με τον παππού, τη γιαγιά και τον θείο του στην περιοχή όταν ξέσπασε η καταστροφική φωτιά, απευθύνει ο πατέρας του ανήλικου, Αναστάσιος που ζητά από όποιον γνωρίζει το ο,τιδήποτε για τον γιο του ή τους Νίκο και Παρασκευή Καλεγιαννάκο και τον γιο τους Γιάννη Καλεγιαννάκο που τον συνόδευαν, να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές.

Ο Παναγιώτης Χαμηλοθώρης εγκλωβίστηκε στο Μάτι, επιστρέφοντας από τη δουλειά του το απόγευμα της Δευτέρας. Έκτοτε αγνοούνταν τα ίχνη του Facebook

Η Κατερίνα Χαμηλοθώρη, αναζητά τον αδερφό της Παναγιώτη, που εγκλωβίστηκε στο Μάτι. “Η περιοχή που βρέθηκε το αυτοκίνητο είναι πολύ κοντά σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής που είναι κοντά στη θάλασσα”. Η γυναίκα αναφέρει πως έχουν αναζητήσει τον αδερφό της σε όλα τα νοσοκομεία χωρίς αποτέλεσμα, ενώ για ευτυχώς δεν έχει ταυτοποιηθεί ούτε μεταξύ των νεκρών.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και τους 88,6 η νεαρή κοπέλα εξήγησε πως ο αδερφός της εγκλωβίστηκε στον δρόμο, κατά την επιστροφή του από την δουλειά του. Έπειτα από επικοινωνία με κάτοχο αυτοκινήτου που ακινητοποιήθηκε ακριβώς μπροστά από εκείνο του αδερφού της, έμαθε πως οι οδηγοί άφησαν τα αυτοκίνητά τους με σκοπό να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα. Έκτοτε η τύχη του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη αγνοείται.

Η Αθηνά Καρακουλάκη τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και αναζητείται από την κόρη της

Η Ιωάννα Καρακουλάκη αναζητά την μητέρα της Αθηνά, που εγκλωβίστηκε τραυματισμένη σε παραλία και αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας. “Ένας κύριος μου απάντησε πως έχει κάποια εγκαύματα. Έχουμε ψάξει όλα τα νοσοκομεία, έχουμε ψάξει παντού” ανέφερε με τρεμάμενη φωνή η κόρη της.

Αγνοείται το βαφτιστήρι μου, 29 χρονών παιδί” δηλώνει στο Μανώλη Κοττάκη και το Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6 και ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Ζαγάρης. Ο νεαρός αποφάσισε να κινηθεί με το αυτοκίνητό του από την Λεωφόρο Μαραθώνος, όταν πληροφορήθηκε για την εκδήλωση φωτιάς στην Πάρνηθα.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους και η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη

Στη λίστα των αγνοούμενων και η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη με τον σύζυγό της Δημήτρη Τουρναβίτη.. Η πεθερά της και μητέρα του επίσης αγνοουμένου συζύγου της, μίλησε στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας πως επικοινώνησε μαζί τους την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν από Μάτι μακριά από τη φωτιά. “Ο γιος μου βρήκε το σπίτι καμένο, την βάρκα τους και αυτή κατεστραμμένη και το αυτοκίνητό τους, επίσης καμένο και κατεστραμμένο” σημειώνει η κυρία Ειραγδά.

Η Χρύσα Σπηλιώτη, ηθοποιός, αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας μαζί με τον σύζυγό της

Η ηθοποιός έγινε περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά του MEGA “Καρέ της ντάμας”. Το ζευγάρι ετοιμαζόταν να κατευθυνθεί προς το λιμάνι της Ραφήνας, από όπου θα ταξίδευαν για το νησί της Άνδρου.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για τις φονικές φωτιές στην Αττική, στο Live Blogging του News24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα