Απαγωγή Λεμπιδάκη: ‘Χαραμάδα’ αισιοδοξίας για τον επιχειρηματία

Απαγωγή Λεμπιδάκη: ‘Χαραμάδα’ αισιοδοξίας για τον επιχειρηματία

Έριξαν εκ νέου τις απαιτήσεις τους οι απαγωγείς, δημιουργώντας την αισιοδοξία ότι η υπόθεση πλησιάζει προς το τέλος της

Τις απαιτήσεις τους φαίνεται ότι ρίχνουν οι απαγωγείς για να λήξει η περιπέτεια που βιώνει εδώ και μισό χρόνο στα χέρια τους ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Άγνωστο αν τους συγκίνησαν οι εκκλήσεις ακόμα και τοπικών φορέων της Κρήτης, μέχρι και του Αρχιεπισκούπου κκ. Ειρηναίου, ή αν όντως έχουν αρχίσει και οι ίδιοι να αντιλαμβάνονται ότι η οικογένεια δεν τους κοροϊδεύει αλλά τους λέει την μόνη και απόλυτη αλήθεια πως δεν έχει δηλαδή παραπάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ που με κόπο συγκέντρωσε…

Οι απαιτήσεις τους έπεσαν σταδιακά από τα ιλιγγιώδη και εντελώς ανύπαρκτα ποσά των 80 έως και 100 εκατομμυρίων ευρώ που ζητούσαν, στα 30 εκατομμύρια και πλέον στα 18 εκατομμύρια ευρώ, παραμένει όμως η οικογένεια να επιμένει ότι υπάρχουν 10 εκατομμύρια ευρώ και όχι άλλα ποσά πέραν αυτού.

Αυτό το ποσό είναι στο μέγιστο των δυνατοτήτων που είχαν και αυτό δίνουν για να μπορέσουν και εκείνοι να ξαναδούν τον άνθρωπό τους που αποτελεί την μεγαλύτερη σε χρονικά όρια απαγωγή των εποχών στην χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, οι απαγωγείς είναι πολύ προσεκτικοί και έχουν δείξει ότι μελετούσαν καιρό το κάθε τους βήμα, εκτός -όπως όλα δείχνουν- από τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του θύματός τους, για το οποίο μάλλον πίστευαν ότι είχε πολλαπλάσια περιούσια της πραγματικής του.

Μέχρι και η απαίτηση που έχουν δείξει τα λύτρα να καταβληθούν σε μικρά και χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα δείχνει ότι έχουν διδαχθεί από τα λάθη της συμμορίας Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά, όπου το κουβάρι ξεδιπλώθηκε όταν τουλάχιστον ένα περιφερειακό μέλος της συμμορίας από την Κρήτη, έσπευσε με το μερτικό του να αγοράσει μία καινούργια μερσεντές και σχεδόν αυτόματα έπεσε στα δίχτυα της Αστυνομίας. Βεβαίως ούτε και αυτό που ζητούν είναι εύκολο, ειδικά όταν πρόκειται για τέτοια ποσά.

Η αστυνομία έχει κάνει κάποιες εκτιμήσεις και θεωρεί ότι όσο και αν μελέτησαν τις πράξεις τους, έχουν δείξει ότι το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για «εισαγόμενη» συμμορία αλλά για ντόπιους, ωστόσο όλα αυτά λίγη σημασία έχουν σε αυτή την χρονική στιγμή, καθώς προτεραιότητα για όλους έχει να λήξει αυτή η περιπέτεια για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και την οικογένειά του που την διαχειρίζεται με απόλυτη αξιοπρέπεια, να καταλάβουν οι απαγωγείς ότι η όποια χρονοτριβή είναι περιττή πια και να απελευθερώσουν τον άνθρωπο αυτόν που τόσο ταλαιπώρησαν.

Το χρονικό της απαγωγής

Η πρώτη πράξη του δράματος ξεκίνησε το  απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, τη στιγμή που ο 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στον δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τον οικισμό του Καλέσσα και σε μικρή σχετικά απόσταση από το σπίτι του. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε από την αστυνομία τρακαρισμένο και εγκαταλελειμμένο με τις πόρτες ορθάνοιχτες.

Οι αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο την οικογένειά του και διαπίστωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό. Τότε σήμανε συναγερμός καθώς μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί το κινητό τηλέφωνο το Μιχάλη Λεμπιδάκη και τα προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα.

Λίγο μετά, οι Αρχές ενημερώνονται ότι η Πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιά σε δύο αυτοκίνητα κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ήταν ένα BMW και ένα αγροτικό, που είχαν παραδώσει οι απαγωγείς στις φλόγες για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και όπως φάνηκε στη συνέχεια τα είχαν χρησιμοποιήσει για την ενέδρα σε βάρος του επιχειρηματία.

Μετά από μία ασυνήθιστα μεγάλη απουσία οι απαγωγείς επικοινωνούν επιτέλους με την οικογένεια εκφράζοντας τις απαιτήσεις τους. Λίγα λόγια στην αρχή και σταδιακά άρχισαν να έρχονται SMS πάντα από «πακιστανικά τηλέφωνα» για να μην εντοπιστούν σε κάθε λογής ύφος που αποδείκνυε ότι πρόκειται για σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς.

Ακολούθησαν σε όλο αυτό το διάστημα ακόμα και ιδιόχειρες επιστολές του ίδιου του θύματος ως απόδειξη ζωής, όμως αυτός ο εφιάλτης δεν έχει τέλος γιατί όπως και στην αρχή έτσι και τώρα οι απαγωγείς δεν λένε να εμπεδώσουν αυτό που ισχύει από την αρχή, ότι η οικογένεια δηλαδή, δεν έχει τα χρήματα που αυτοί απαιτούν ούτε κατά φαντασία…

Πηγή/Φωτογραφία:Cretalive 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα