Ανατροπή στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Απομάκρυναν τον συνεργάτη του υπό την απειλή όπλου

Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια,(ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ) Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017
Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια,(ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ) Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 EUROKINISSI

Η συμπληρωματική κατάθεση του συνεργάτη ανατρέπει την έως τώρα εικόνα, καθώς αποδεικνύεται ότι ο ένας δράστης κράτησε τον συνεργάτη τα κρίσιμα εκείνα 5' λεπτά εκτός γραφείου, ενώ ο άλλος έμεινε με το θύμα και προφανώς του μετέφερε τον πραγματικό λόγο που βρίσκονταν εκεί και τότε ακούστηκε ο πυροβολισμός

Ανατροπή στην έως τώρα εικόνα φέρνει η συμπληρωματική κατάθεση του συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, καθώς αποδεικνύεται ότι και οι δύο δράστες οπλοφορούσαν και μάλιστα δεν του ζήτησαν απλά κάποια στιγμή να τους αφήσει μόνους, αλλά ο ένας από αυτούς φρόντισε αυτό να γίνει υπό την απειλή όπλου και ο δεύτερος παρέμεινε μέσα στο γραφείο εκείνα τα κρίσιμα 5 λεπτά, προφανώς μετέφερε στο θύμα τον πραγματικό λόγο για τον οποίο βρίσκονταν εκεί και τότε ακούστηκε ο πυροβολισμός.

Η πρόφαση για το ραντεβού

Οι δράστες επικαλέστηκαν αρχικά και ως αφορμή για να βρεθούν με τον 52χρονο δικηγόρο, μια δήθεν υπόθεσή τους για έναν συγγενή τους και έκλεισαν ραντεβού με το θύμα, τηλεφωνώντας στον ίδιο από κινητό τηλέφωνο το πρωί της ίδιας ημέρας με την δολοφονία.

Στον χώρο του γραφείου του θύματος εισήλθαν μαζί με τον συνεργάτη του που μπήκε και βγήκε αρκετές φορές μέχρι που στο τέλος τον κράτησαν εκτός γραφείου υπό την απειλή όπλου.

Πριν από αυτό όμως και ενώ αρχικά αναφέρθηκαν στην «υπόθεσή» τους που αποδείχτηκε ψευδής και απλά ένα πρόσχημα, άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις στον δικηγόρο γύρω από την υπόθεση της Energa την οποία είχε εκπροσωπήσει.

Τις ερωτήσεις αυτές άρχισαν να τις κάνουν μπροστά στον συνεργάτη όμως και ίσως να το έκαναν για να κερδίσουν χρόνο μέχρι να μείνουν μόνοι μαζί του, όπως έγινε στη συνέχεια, όπου αυτά τα μοναδικά 5 λεπτά δεν γνωρίζει κανείς τι μπορεί να του είπαν πριν τον πυροβολήσουν.

Οι Αρχές θεωρούν ότι ακόμα και η συζήτηση γύρω από την Energa ίσως είχε προσχηματικό χαρακτήρα και δύσκολα θα ρίσκαραν να προδοθούν για τους πραγματικούς τους λόγους μπροστά σε μάρτυρα, όπως και δεν το έπραξαν όπως όλα δείχνουν.

Ενδεχομένως η πρόθεσή τους να ήταν ο εκβιασμός, ο εκφοβισμός για λογαριασμού τρίτου και κάτι που μπορεί να ειπώθηκε και να κατέληξε με την δολοφονία του άτυχου άντρα.

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του θύματος

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του θύματος, στην πλειονότητά τους αφορούν αυτά που συζητήθηκαν και μπροστά στον συνεργάτη και έτσι πρακτικά δεν βοηθούν και πολύ την έρευνα, πέραν από κάποια ονόματα που φαίνεται ότι έπεσαν στο τραπέζι αλλά και πάλι γι αυτό οι Αρχές είναι εξαιρετικά επιφυλακτικές για τα αποτελέσματα που μπορεί να δώσουν.

Τα πρώτα αποτελέσματα για τα αποτυπώματα είναι αρνητικά αφού είναι αταυτοποίητα ή έχουν πέσει άλλα αποτυπώματα πάνω σε άλλα όμως θα χρειαστούν ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάλυση όλων των ευρημάτων από το γραφείο.

Επίσης η κλήση των δραστών από το κινητό τηλέφωνο, ίσως δώσει κάποια πολύτιμα και αξιοποιήσιμα στοιχεία στις Αρχές. Η βαλλιστική εξέταση στην βολίδα μικρού διαμετρήματος εξάγει περιορισμένα αποτελέσματα, που έδειξαν πως το όπλο ήταν «καθαρό», όμως για να είναι σαφή τα αποτελέσματα και να μην επιδέχονται αμφισβήτησης, στην βαλλιστική εξέταση είναι αναγκαίος ο κάλυκας που δεν τον είχαν οι Αρχές και οι δράστες προφανώς πήραν μαζί τους ή το ίδιο το όπλο ακόμα περισσότερο που δίνει απόλυτα αποτελέσματα, που επίσης οι Αρχές δεν έχουν.

Στην βολίδα μένουν κάποιες ραβδώσεις της κάνης του όπλου όμως τα όποια αποτελέσματα εξάγονται μόνο από την ύπαρξη της βολίδας δεν είναι απόλυτα, αφού μετά την χρήση το μολύβι έχει υποστεί στρεβλώσεις κλπ.

Περιγραφή των δραστών, οι Αρχές έχουν πολύ καλή από τον συνεργάτη και αυτό βοηθά κάπως αφού από τα υλικά κλειστών κυκλωμάτων της ευρύτερης περιοχής δεν κατάφεραν να γίνουν σοφότερες οι Αρχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζαφειρόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τα λάθη των δολοφόνων και τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η ανύπαρκτη υπόθεση, τα τηλεφωνήματα και οι ερωτήσεις των δραστών

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αγώνας δρόμου για τη διασταύρωση αποτυπωμάτων

ADVERTISING

SHARE: