Ελληνικά μιλούσαν οι φονιάδες του Στεφανάκου

Ελληνικά μιλούσαν οι φονιάδες του Στεφανάκου

Δύο νεαροί είδαν τους δύο δολοφόνους του ηγέτη της "Greek Mafia" και τους άκουσαν να μιλούν ελληνικά, πιθανόν με προφορά ή κάποιο τοπικό χαρακτηριστικό

Ελληνικά μιλούσαν οι δύο δολοφόνοι του Βασίλη Στεφανάκου, οι οποίοι φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε λευκή μοτοσικλέτα.

Τις πληροφορίες αυτές κατέθεσαν στις αρχές δύο νεαροί που περνούσαν από το σημείο και άκουσαν τους δύο δράστες να συνεννοούνται μεταξύ τους στα ελληνικά, πιθανόν με προφορά όμως ή με ντοπιολαλιά που δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν.

Αποτυπώματα και γενετικό υλικό που έχει βρεθεί έχει ταυτοποιηθεί μόνο με του Βασίλη Στεφανάκου και θεωρείται απίθανο να βρεθεί αποτύπωμα των δραστών.

Η δολοφονία του ηγέτη της “Greek Mafia” έγινε στις 7 το απόγευμα της 17 ης Ιανουαρίου. Δύο πληρωμένοι δολοφόνοι, ίσως με το ποιο μεγάλο “συμβόλαιο” που έχει ποτέ εκδοθεί περίμεναν να μπει ο Βασίλης Στεφανάκος στο αυτοκίνητό του, βγαίνοντας από το σπίτι του, στη συμβολή της Λ. Αθηνών 304 με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, στο Χαϊδάρι.

Ξαφνικά, σταμάτησε δίπλα του μία λευκή μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη. Τότε ο εκτελεστής άνοιξε με το ένα χέρι την πόρτα του συνοδηγού πριν βάλει το θύμα το κλειδί στη μίζα και άδειασε πάνω του έναν γεμιστήρα καλάσνικοφ, με τουλάχιστον 30 σφαίρες, στοχεύοντας με επιμονή στο σώμα και κυρίως στο κεφάλι. Οι εντολείς ήθελαν αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσο και ηχηρό…

Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν ξανά στην λευκή μοτοσικλέτα με το δολοφόνο να συνεχίζει να κρατάει στα χέρια του καλάσνικοφ, ανέπτυξαν ταχύτητα και κατάφεραν να εξαφανιστούν, ενώ στην περιοχή επικράτησε πανδαιμόνιο με τα περιπολικά που συνεχώς έσπευδαν αλλά και τους περαστικούς που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι όσα συνέβησαν.

Η αποφυλάκιση του Βασίλη Στεφανάκου είχε προκαλέσει ανησυχία στην Ασφάλεια αφού η χρονική συγκυρία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Είχε προηγηθεί καιρό πριν η αποφυλάκιση ενός αντίπαλου πόλου που έκανε κουμάντο σε γειτονική περιοχή και ήταν αιώνιος εχθρός της «τριανδρίας», ενώ πολλοί είναι και οι νέοι «μνηστήρες» που διεκδικούν την μερίδα του λέοντος στον κόσμο της νύχτας.

Βεβαίως το συγκεκριμένο άτομο είχε περισσότερα να χωρίσει με τον Παναγιώτη Βλαστό, ενώ υπήρχε και η κόντρα με έναν επίσης αντίπαλο πόλο από όμορες γειτονιές, γνωστό και ως “καράφλα”, ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια έχει απομονωθεί και αποδυναμωθεί πολύ.

Υπάρχει όμως μία επίσης έντονη χρονική συγκυρία με τον τελευταίο και αυτή είναι η δολοφονία του “μποντιμπιλντερά” Γρίβα, που ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα του τελευταίου.

Το πιο πρόσφατο “συμβόλαιο θανάτου” λοιπόν που τραβάει τα βλέμματα, δολοφονήθηκε λοιπόν στις 3 Μαΐου 2017, με θύμα τον πρώην πρωταθλητή του body building που από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μπήκε στα… κόλπα.

Λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε αφήσει τον 10χρονο γιο του στο δημοτικό σχολείο των Γλυκών Νερών, ένας άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και γάντια τον πυροβόλησε 9 φορές με πιστόλι των 9mm και αμέσως μετά με τους συνεργούς του έκαψαν το όχημα διαφυγής, για να μην αφήσουν αποτυπώματα και DNA.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και εσωτερική προέλευση της εντολής για να αλλάξει η ηγεσία… Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ νωρίς για να έχουν μια σαφή εικόνα οι Αρχές για την δολοφονία Στεφανάκου και θα πρέπει να γίνουν άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων και παρακολουθήσεις σε μεγάλη διασπορά για να μπορέσουν ίσως να αντλήσουν ένα στοιχείο που θα τους δείξει τον δρόμο του ηθικού αυτουργού.

Στην Ασφάλεια υπήρχαν καιρό τώρα έντονοι φόβοι ότι μετά από μία μικρή παύση εχθροπραξιών θα ξεσπούσε αργά ή γρήγορα ένας νέος γύρος αίματος. Τώρα οι φόβοι είναι πιο δυνατοί από ποτέ για την κήρυξη ενός νέου πολέμου ανάμεσα στους αντίπαλους πόλους της εγχώριας Μαφίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται… έως την αλλαγή και την στέψη της νέας ηγεσίας στον θορυβώδη και αιματηρό “κόσμο της νύχτας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα