Κορωπί: Νέο χτύπημα στο τεράστιο κύκλωμα του λαθρεμπορίου καπνού

Κορωπί: Νέο χτύπημα στο τεράστιο κύκλωμα του λαθρεμπορίου καπνού

Εντοπίστηκαν νέες γραμμές παρασκευής και διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, του ίδιου κυκλώματος από το Κορωπί-Κατασχέθηκαν 22.500.000 λαθραία τσιγάρα - Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι προσεγγίζουν το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Δημοσίου να προσεγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ!

Ακόμη μια υπόθεση παρασκευής και διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, που σχετίζεται με την πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στο Κορωπί, διερευνήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη στις περιοχές Κορωπίου, Ασπρόπυργου και Γλυφάδας, όπου κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς και μηχανήματα και είδη παρασκευής τσιγάρων.

Ειδικότερα, στην περιοχή του Κορωπίου εντοπίστηκε αποθήκη 1.000 τ.μ. όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22.439.880 τσιγάρα διαφόρων επώνυμων μαρκών, 2.983.068 φίλτρα, 6 διάδρομοι κύλισης και μεταφοράς συσκευασιών, δύο χειροκίνητα ανυψωτικά (περονοφόρα), μηχανή κοπής καπνού, μηχανή συσκευασίας – πακεταρίσματος δεσμίδων τσιγάρων και πλήθος υλικών τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τσιγάρων.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ασπροπύργου δυο τράκτορες με επικαθήμενα με βουλγάρικες πινακίδες, που περιείχαν μηχανήματα παρασκευής λαθραίων τσιγάρων και συναφή είδη. Επιπλέον, σε κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη που σχετίζονται με την υπόθεση, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρηματικά πόσα, έγγραφα, ατζέντες κλπ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – σε βάρος τριών ατόμων για λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών και ειδικότερα για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενη Αξίας, ανάμεσα του και ένας Έλληνας επιχειρηματίας που φαίνεται να είχε πιο κεντρικό ρόλο από τους Κύπριους που επίσης συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τη συγκεκριμένη υπόθεση προσεγγίζουν το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ., με τη συνολική ζημιά σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου να προσεγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα