Οι πρώτες ύλες για κατασκευή βομβών που βρέθηκαν στην κατοχή των Τούρκων συλληφθέντων

Οι πρώτες ύλες για κατασκευή βομβών που βρέθηκαν στην κατοχή των Τούρκων συλληφθέντων

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες με τις κατασχεθείσες πρώτες ύλες για κατασκευή βομβών που βρέθηκαν στην κατοχή των Τούρκων συλληφθέντων, ενώ είχε προηγηθεί δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των συλληφθέντων και των εγγράφων πλαστών και γνήσιων εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κυρίως για το ψηφιακό υλικό που κατασχέθηκε στα διαμερίσματα που είχαν βρει καταφύγιο οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, σε τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα αντίστοιχα.

Οποιαδήποτε εικασία σε αυτή την χρονική στιγμή θα ήταν μόνο παρακινδυνευμένη όπως επισημαίνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, πάντως όπως τονίζουν, έως τώρα δεν υπάρχει ούτε καν ένδειξη πόσο μάλλον απόδειξη πως ετοίμαζαν χτύπημα στην χώρα μας ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν, κάτι που έχει επισημάνει και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε σχετικές του δηλώσεις.

Αντιθέτως, η πρακτική που έχει δείξει η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση είναι ότι χρησιμοποιεί την χώρα μας ως καταφύγιο και διατηρεί «πυρήνα» για προπαρασκευή χτυπημάτων στην γειτονική χώρα, εξαιτίας και της ευκολίας στην προμήθεια πρώτων υλών, όπως λιπάσματος και πετρελαίου π.χ., που στην Τουρκία δεν είναι το ίδιο εύκολο να προμηθευτεί κανείς. 

 

Τα συγκεκριμένα άτομα παρακολουθούνταν καιρό και έγινε η επιχείρηση την κατάλληλη στιγμή για να εντοπιστούν πρόσωπα και υλικό, ενώ προσεκτικά και βήμα-βήμα η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να εντοπίσει και τυχόν άλλους «πυρήνες»  και τυχόν άλλα πρόσωπα και διαμερίσματα, όπως και να αποκαλύψει τι σχεδίαζαν.

Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου, όπου είχε εντοπιστεί φουσκωτό σκάφος με οπλισμό.

Στα διαμερίσματα που κρύβονταν, εντοπίστηκε ψηφιακό υλικό, πυροκροτητές, υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης, ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα πιστόλι CZ, φωτογραφίες των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των συλληφθέντων και των εγγράφων γνησίων και πλαστών που είχαν στην κατοχή τους.

 

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχες επιχειρήσεις είχε πραγματοποιήσει η Αντιτρομοκρατική πριν τρία χρόνια στις Οινούσες και στου Γκύζη, όπου είχαν συλληφθεί και τότε μέλη της ίδιας οργάνωσης και μάλιστα με βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους, ενώ το 2011 είχε σκοτωθεί ένα μέλος τους σε ατύχημα με έκρηξη χειροβομβίδας, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για νέα σημαντική επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής και μάλιστα σε πολύ καίριο χρονικό σημείο για την χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα