Στον ανακριτή ο Σμπώκος για το κύκλωμα

Στον ανακριτή ο Σμπώκος για το κύκλωμα
Ο καταδικασμένος για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιάννης Σμπώκος, στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου κατέθεσε στους ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την δικογραφία για το κύκλωμα των "νονών των φυλακών", σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαγαζί της αδελφής του, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ο καταδικασμένος πρώην διευθυντής Εξοπλισμού επανέλαβε όσα υποστήριξε και προανακριτικά για τις απειλές που -κατά τη δικογραφία- δεχόταν από Βλαστό και Σκαφτούρο

Την εμπλοκή του Γ. Σκαφτούρου και του Π. Βλαστού στους εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά της αδελφής του επανέλαβε ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς ο καταδικασθείς για “μαύρο πολιτικό χρήμα” Ιω. Σμπώκος.

Ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών πέρασε το ανακριτικό κατώφλι σήμερα με την ιδιότητα του μάρτυρα για το αποκαλούμενο “κύκλωμα εκβιαστών”, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου στο μέλλον να καταθέσει για την ίδια υπόθεση.

Κατά πληροφορίες, επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στις καταθέσεις του στις αστυνομικές αρχές σχετικά με τις δυο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει σε συγγενικά του πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων στην προανακριτικές καταθέσεις είχε υποστηρίξει πως τον Ιανουάριο του 2013 τον πλησίασε στη φυλακή ο Γ. Σκαφτούρος και απειλώντας τον του ζήτησε 10 εκ. ευρώ αλλιώς -όπως είπε- θα του διαλύσει το σπίτι.

Στη συνέχεια -σύμφωνα με τον Γ. Σμπώκο- το ίδιο έπραξε και ο Π. Βλαστός ο οποίος σύμφωνα με τη προανακριτική κατάθεση  του είπε” δεν είναι δική μου υπόθεση,  εξυπηρέτηση κάνω, γνώμη μου είναι να δώσεις ένα χαρτζιλίκι στο Σκαφτούρο για να ξεμπερδεύεις αλλιώς θα γίνει ατύχημα”.

Αύριο αναμένεται να συνεχίσει την απολογία του στους ανακριτές ο Παν. Βλαστός και δεν αποκλείεται να πάνε οι ανακριτές στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα