Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της μεταφοράς του Λουκά Παπαδήμου

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της μεταφοράς του Λουκά Παπαδήμου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η στιγμή της μεταφοράς των τραυματιών με ασθενοφόρο από το σημείο της έκρηξης του αυτοκινήτου του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στην συμβολή των οδών Γ΄Σεπτεμβρίου και Μάρνης. Eurokinissi

Η στιγμή της μεταφοράς των τραυματιών με ασθενοφόρο από το σημείο της έκρηξης του αυτοκινήτου του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Όλες οι πληροφορίες (Vids)

Τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης εναντίον του Λουκά Παπαδήμου ο οποίος βρισκόταν σε όχημα που τον μετέφερε. Η έκρηξη σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας και ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, μετά από ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού σε παγιδευμένο φάκελο, τον οποίο άνοιξε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Ως αποστολέας του φακέλου εμφανίζεται να είναι η “Ακαδημία Αθηνών” , ενώ το δέμα έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

O πρώην πρωθυπουργός είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και οι δύο συνοδοί του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Τα τραύματα που έφερε ο κ. Παπαδήμος ήταν επιφανειακά και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για τον καθαρισμό τους. Μετά το πέρας της επέμβασης μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού για προληπτικούς λόγους. Σε καλή κατάσταση είναι και η υγεία των ανδρών που τον συνόδευαν.

Η στιγμή της μεταφοράς των τραυματιών:

Η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου

“Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”. Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους”.

Εξετάζεται ο εκρηκτικός μηχανισμός

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, καθώς και η αντιτρομοκρατική. Οι γύρω δρόμοι παρέμειναν επί ώρες αποκλεισμένοι με την κίνηση κοντά στην Ομόνοια, να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Το αυτοκίνητο εξετάστηκε αρχικά στο σημείο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε θάλαμο των εγκληματολογικών εργαστηρίων όπου υποβάλλεται σε εξονυχιστικό έλεγχο.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για να εξακριβωθεί το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης.

Μυστήριο με τον φάκελο

Το κύριο ερώτημα είναι το πώς έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού.

Η διαδικασία είναι ότι η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η αλληλογραφία που φτάνει στην Ακαδημία Αθηνών παραλαμβάνεται από κάποιον εκ των ανδρών της ασφαλείας του κ. Παπαδήμου και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ μετά περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πληροφορίες του NEWS 247 αναφέρουν πως η ανίχνευση της επιστολής θα γινόταν από τα ειδικά σκάνερ, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, όχι από το είδος και την ποσότητα της ύλης αλλά από την συνδεσμολογία. Ενδεχομένως λοιπόν η συνδεσμολογία ήταν πρωτίστως “φτωχή”, ώστε να περάσει το σκάνερ.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής στο σημείο:

Κάποιες απαντήσεις αναμένεται ότι θα δοθούν από τις καταθέσεις του κ. Παπαδήμου και των δύο υπαλλήλων της ΤτΕ που τον συνόδευαν, ενώ εξετάζονται και όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας.

Παράλληλα, στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, καταβάλλεται προσπάθεια να επανασυντεθεί ο φάκελος, που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν από πού ταχυδρομήθηκε, ποιος αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Από την πρώτη έρευνα, φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε πυροτεχνική ύλη και όχι ισχυρή εκρηκτική ύλη γιατί σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα θα ήταν πολλαπλάσια χειρότερα.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ομοιότητες με τους φακέλους που είχαν σταλεί στον Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, καθώς και με τους άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν τις επόμενες μέρες, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, τον περασμένο Μάρτιο. Οριστική απάντηση πάντως, θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σημειώνεται τέλος, πως το BBC θυμίζει και τις αποστολές του 2010, όταν οι Πυρήνες είχαν στείλει φακέλους σε πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη, εκ των οποίων ένας εντοπίστηκε στην Καγκελαρία στο Βερολίνο και προοριζόταν για την Άνγκελα Μέρκελ και ένας στο αεροδρόμιο της Ρώμης, με προορισμό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τότε είχαν σταλεί και άλλοι φάκελοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην Ελλάδα πριν φύγουν, μεταξύ των οποίων και ένας για τον Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.

Βίντεο: eurokinissi.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα