Σεισμός στη Ζάκυνθο: Ταρακούνησε την μισή χώρα-Διαδοχικοί μετασεισμοί

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Ταρακούνησε την μισή χώρα-Διαδοχικοί μετασεισμοί
Σεισμογράφος MotionTeam

Ο πρώτος μεγάλος σεισμός εντάσεως 4,9 Ρίχτερ 53 χλμ. νοτίως της Ζακύνθου στον θαλάσσιο χώρο και με μεγάλο εστιακό βάθος, σημειώθηκε στις 01:22 και στις 01:54 ακολούθησε ο δεύτερος εντάσεως 6,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με την τελική μέτρηση και ακολούθησε συνέχεια με επίσης ισχυρές δονήσεις-Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Αστυνομία στο νησί

Διαδοχικοί ισχυροί σεισμοί πλήττουν το Ιόνιο.

Ο πρώτος μεγάλος σεισμός εντάσεως 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε με επίκεντρο 53 χλμ. νοτίως της Ζακύνθου, 287 χλμ. Δυτικά-Νοτιοδυτικά της Αθήνας, στον θαλάσσιο χώρο και με μεγάλο εστιακό βάθος, σημειώθηκε στις 01:22 και στις 01:54 ακολούθησε ο δεύτερος εντάσεως 6,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, που χαρακτηρίζεται σφοδρός.

Ακολούθησαν συνεχείς ισχυροί μετασεισμοί στο ίδιο ευρύτερο επίκεντρο και κύριο μέχρι στιγμής να παραμένει και να χαρακτηρίζεται ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 01:54. Αμέσως τέθηκε σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και η Αστυνομία στο νησί.

Οι κάτοικοι ανησύχησαν πολύ όμως έως τώρα δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή ζημιές. Περιπολίες πραγματοποιούν ελέγχους για τυχόν καταγραφή τέτοιων περιστατικών. Ο ισχυρότατοι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην Πελοπόννησο, στην Δυτική Ελλάδα έως και την Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα