Ξεκίνησε ηλεκτρονικός έλεγχος σε φορτηγά

Ξεκίνησε ηλεκτρονικός έλεγχος σε φορτηγά

Πιλοτική εφαρμογή του καινοτόμου ηλεκτρονικού εργαλείου ADR- PROTEAS από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την διενέργεια ελέγχων σε φορτηγά οχήματα μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Βρισκόμαστε ήδη στην ψηφιακή εποχή και όλα αλλάζουν. Ακόμα και οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται με σύγχρονες μεθόδους και σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης, συνεχίζοντας την προσπάθεια για ολοένα και εντατικότερη εισαγωγή των ψηφιακών μέσων (ψηφιοποίηση) στις δράσεις του και θέλοντας να τους καταστήσει δικαιότερους, διαυγέστερους, αλλά και ευκολότερους, προχώρησε στην πιλοτική εφαρμογή Ελληνικής Σχεδίασης (Πολυτεχνείο Κρήτης) του ψηφιακού συστήματος PROTEAS για τον έλεγχο των φορτηγών επικίνδυνων εμπορευμάτων (ADR).

Στο πλαίσιο της πιλοτικής αυτής εφαρμογής, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε φορτηγά μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων στα διόδια της Ελευσίνας.

Στην ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία των οχημάτων, αλλά και ολόκληρη η σχετική νομοθεσία, ώστε αφενός να μην αδικούνται οι χρήστες των οδών και αφετέρου να διευκολύνεται το βεβαρυμένο έργο των ολιγάριθμων ελεγκτών.

Συγκεκριμένα, κατά την διαδικασία των ελέγχων, οι ελεγχόμενοι προσκομίζουν στους ελεγκτές τα απαιτούμενα έγγραφα, μέσα από τα οποία εισάγονται ως δεδομένα στην εφαρμογή συγκεκριμένα στοιχεία. Στην συνέχεια και μετά από επεξεργασία, η εφαρμογή παρέχει ως εξαγόμενα αποτελέσματα τις συγκεκριμένες προδιαγραφές για το εκάστοτε όχημα.

Σε ό,τι αφορά τους πιλοτικούς ελέγχους, διενεργήθηκαν στα διόδια της Ελευσίνας από την Τροχαία, τη λιμενική αστυνομία, τελωνειακούς υπαλλήλους, και παρουσία υπαλλήλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και το Πολυτεχνείου Κρήτης. Κατά την διαδικασία ελέγχθηκαν 7 οχήματα και διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας ADR- PROTEAS σε πραγματικές συνθήκες.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα