Αμερικανός βουλευτής και πολέμιος των LGBΤQ παραιτείται λόγω εμπλοκής του σε γκέι ροζ σκάνδαλο

Αμερικανός βουλευτής και πολέμιος των LGBΤQ παραιτείται λόγω εμπλοκής του σε γκέι ροζ σκάνδαλο

Ο 33χρονος βουλευτής, ο οποίος είναι παντρεμένος με μία ακτιβίστρια του κινήματος κατά των αμβλώσεων έχει υποστηρίξει σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι "ο φυσικός γάμος (ετερόφυλων) είναι η μόνη νόμιμη συζυγική επιλογή"

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Wesley Goodman που τασσόταν κατά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών υπέβαλε την παραίτησή του πριν λίγες ημέρες αφότου πιάστηκε να ερωτοτροπεί με έναν άνδρα.

Επιπλέον στον 33χρονο πολιτικό αποδίδονται κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ενός 18χρονου ατόμου (σ.σ.: το φύλο δεν έχει προσδιοριστεί).

Ο Goodman, ο οποίος είναι παντρεμένος με μία ακτιβίστρια του κινήματος κατά των αμβλώσεων “March for Life” έχει υποστηρίξει σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι “ο φυσικός γάμος (ετερόφυλων) είναι η μόνη νόμιμη συζυγική επιλογή”.

Ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της αμερικανικής πολιτείας Cliff Rosenberger επιβεβαίωσε την είδηση: “Συναντήθηκα μαζί του (με τον Goodman), παραδέχτηκε και επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς που τον βάρυναν. Ξεκαθάρισε ότι η παραίτησή του από βουλευτής αποτέλεσε το πιο σημαντικό μέτρο που μπορούσε να λάβει για τον ίδιο, την οικογένειά του, για το εκλογικό σώμα και τους θεσμούς”. Στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter περιγράφει τον εαυτό του ως “χριστιανό, Αμερικάνο, Συντηρητικό, Ρεπουμπλικάνο και σύζυγο”.

Ο Goodman σε δική του ανακοίνωση υποστήριξε, έχοντας παραδεχτεί τις κατηγορίες που τον βαρύνουν τα εξής: “Όλοι μας (οι βουλευτές) φέρνουμε τους προσωπικούς μας αγώνες και δοκιμασίες στο δημόσιο πρίσμα. Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα και για εμένα και έχω μετανιώσει ειλικρινά αν οι πράξεις και επιλογές μου έχουν φέρει εμπόδια στο να υπηρετήσω την πολιτεία μου και τους πολίτες της με τρόπου που αντικατοπτρίζει τα καλύτερα ιδανικά των δημόσιων υπηρεσιών. Σε όσους απογοήτευσα ζητώ συγγνώμη.”

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο προσωπικός ιστότοπος του Goodman κατέβηκε αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για το ροζ σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκεται.

O Goodman εκλέχτηκε το 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα