Από άστεγος στο Χάρβαρντ: 18χρονος έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία

Από άστεγος στο Χάρβαρντ: 18χρονος έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία

Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα για τον νεαρό Ρίτσαρντ Τζένκινς ο οποίος παρά το bullying και την έλλειψη στέγης κατάφερε να εισαχθεί σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Από τους σκληρούς δρόμους της Φιλαδέλφειας στην Αμερική, ο 18χρονος Ρίτσαρντ Τζένκινς κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της παιδικής του ηλικίας και να κερδίσει με την αξία του μια πλήρη υποτροφία στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στο κόσμο.

Ο 18χρονος Ρίτσαρντ, ήταν ένας φιλόδοξος μαθητής που η επιμονή του και η αγάπη του για τα βιβλία τον βοήθησαν να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και να αφοσιωθεί στο σχολείο. Το bullying που δεχόταν από συμμαθητές του και η απουσία μιας στέγης για πολλά χρόνια κατάφεραν να τον κάνουν πιο δυνατό και αποφασισμένο να πετύχει.

“Ήμουν στην 6η δημοτικού, ήμουν άστεγος και ζούσα σε ένα καταφύγιο. Είχα αναγκαστεί πολλές φορές να πω ψέμματα για το μέρος που ζούσα. Είχα κουραστεί να είμαι φτωχός και να ντρέπομαι για την κατάστασή μου. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για αυτό”, αναφέρει στο ABC News ο Ρίτσαρντ.

Η απόφασή του να αλλάξει τη ζωή του και να επιτύχει τον βοήθησε να επικεντρωθεί στους στόχους του. ” Σε αυτό ήμουν καλός, στο να βάζω στόχους και να παλεύω για αυτούς. Άλλοι ήταν καλοί στο ποδόσφαιρο, άλλοι στο μπάσκετ αλλά εγώ έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου να αποκτήσω πλήρης υποτροφία σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο”.

“Ήμουν αυτός που πάντα θα απαντούσε πρώτος σε μια ερώτηση και αυτό δεν άρεσε στους υπόλοιπους”, συνεχίζει ο Ρίτσαρντ. “Συνήθιζαν να με κοροϊδεύουν και να με αποκαλούν “Χάρβαρντ” ή “βιβλιοφάγο”.

Τα νέα για την αποδοχή του στο φημισμένο πανεπιστήμιο τα έμαθε σε ένα ταξίδι με το σχολείο στο Παρίσι. Κάποια στιγμή μαζεύτηκαν όλοι γύρω από έναν υπολογιστή για να δουν την ανακοίνωση με τους εισαχθέντες και όταν είδαν το όνομα του όλο το δωμάτιο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ζητωκραυγές, δάκρυα και φωνές.

Δείτε το πανδαιμόνιο που επακολούθησε μόλις έμαθε ότι έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ.

Ο 18χρονος αποφάσισε να κάνει αίτηση μετά από ένα διαφημιστικό μήνυμα που έλαβε από το πανεπιστήμιο για ένα πρόγραμμα που πλήρωνε τα δίδακτρα για τις οικογένειες που είχαν εισόδημα κάτω από 65.000 δολάρια το χρόνο. Δεν περίμενε ποτέ να γίνει δεκτός σε ένα τόσο καλό πανεπιστήμιο και όταν είδε τα αποτελέσματα δε μπορούσε να το πιστέψει.

Ο Ρίτσαρντ ευχαριστεί τη μητέρα του που πάντα είχε πίστη σε αυτόν και σκοπεύει να δουλέψει σκληρά για να ανταποκριθεί στην ευκαιρία που του δόθηκε. Τον Σεπτέμβρη θα μετακομίσει στη Μασαχουσέτη, στη Βοστόνη, για να ξεκινήσει τη νέα του ζωή. Σκοπεύει να σπουδάσει πληροφορική και να ασχοληθεί με τη μελέτη της τεχνητής νοημοσύνης και ελπίζει κάποια στιγμή να δημιουργήσει τη δική του εταιρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα