ΗΠΑ: Εκνευρισμός στον Λευκό Οίκο από τις εξαγγελίες Χέιλυ για κυρώσεις κατά της Ρωσίας

ΗΠΑ: Εκνευρισμός στον Λευκό Οίκο από τις εξαγγελίες  Χέιλυ για κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Για "σύγχυση" κατηγορεί ο Λευκός Οίκος την πρέσβειρα της χώρας στον ΟΗΕ, Νίκυ Χέιλυ, η οποία είχε προαναγγείλε την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Κόντρα μεταξύ του Λευκού Οίκου και της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκυ Χέιλυ, έχει ξεσπάσει σχετικά με τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Λάρυ Κούντλοου, δήλωσε ότι η δήλωση της Χέιλυ ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις εναντίον ρωσικών εταιρειών, οφείλεται σε “στιγμιαία σύγχυση”.

“Με όλο τον σεβασμό, δεν υπήρξε καμία σύγχυση”, απάντησε η Χέιλυ, μιλώντας στο Fox.

Η Χέιλυ είχε προχωρήσει στην ως άνω δήλωση την περασμένη Κυριακή, με τον Λευκό Οίκο να λέει πως δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση. Στην δήλωσή της η αμερικανίδα διπλωμάτης είχε αναφέρει πως οι νέες αυτές δηλώσεις θα στοχεύουν “κάθε είδους εταιρεία που εμπορεύεται εξοπλισμούς που σχετίζονταν με τον Πρόεδρο της Συρίας, Άσαντ και τη χρήση χημικών όπλων.

Όπως είπε, οι νέες αυτές κυρώσεις, θα έστελναν ένα “ισχυρό μήνυμα” στη ρωσική ηγεσία.

Όπως ανέφερε δημοσίευμα των New York Times, η δήλωση της Χέιλυ φαίνεται πως εκνεύρισε τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον Κούντλοου να καλείται να διασαφηνίσει την θέση της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τις κυρώσεις.

Όπως δήλωσε, η κ. Χέιλυ “έκανε εξαιρετική δουλειά”, προσθέτοντας: “Ίσως να υπήρξε κάποια στιγμιαία σύγχυση. Νομίζω ότι το ζήτημα είναι ότι έχουμε ήδη μία σειρά κυρώσεων και η επιβολή είναι είναι κάτι που σκεφτόμαστε αλλά δεν έχουμε αποφασίσει”.

Μετά την άρνηση της Χέιλυ ότι υπήρξε “σύγχυση”, οι New York Times ανέφεραν ότι ο Κούντλοου την κάλεσε να απολογηθεί.

“Ήταν λάθος να το πω αυτό”, είπε στην εφημερίδα ο Κούντλοου. “Ακολουθούσε αυτό που θεωρούσε ότι ήταν αποφασισμένη πολιτική. Η πολιτική άλλαξε αλλά δεν είχε ενημερωθεί η ίδια”.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει ότι η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ έχει λάβει ενημέρωση από την κυβέρνηση Τραμπ ότι δεν θα επιβληθούν νέες κυρώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα