Σε νέες κυρώσεις προς την Ρωσία προχωρούν οι ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε Ρωσία
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε Ρωσία AP

"Χτύπημα" στη Μόσχα για την υποστήριξή της στην κυβέρνηση Άσαντ και την προ ημερών επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις νέες κυρώσεις αναμένονται την Δευτέρα

Σε νέα σειρά κυρώσεων στη Ρωσία προχωρούν οι ΗΠΑ, μετά την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, όπως δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.

"Οι κυρώσεις θα έρθουν σύντομα", δήλωσε η Χέιλι στον τηλεοπτικό σταθμό CBS, προσθέτοντας ότι αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Στιβ Μιούτσιν την Δευτέρα.

"Αφορούν κάθε είδους εταιρία που διαχειρίζεται εξοπλισμό που σχετίζεται με την χρήση χημικών όπλων και τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ", τόνισε.

Στόχος των κυρώσεων είναι να "χτυπηθεί" η Μόσχα για την υποστήριξή της στην κυβέρνηση Άσαντ. Τόσο η συριακή κυβέρνηση όσο και το Κρεμλίνο αρνούνται ότι είχαν ρόλο στην επίθεση στην συριακή πόλη Ντούμα, κατά την οποία εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους δεκάδες πολίτες.

Η Μόσχα διατείνεται ότι οι ισχυρισμοί για την επίθεση είναι ψευδείς και ότι είναι "οργανωμένοι" από τη Βρετανία. Οι ΗΠΑ και η Γαλλία, οι οποίες συμμετείχαν στις αεροπορικές επιθέσεις του Σαββάτου, μαζί με τη Βρετανία, ως αντίποινα για την χρήση χημικών, υποστηρίζουν ότι αμφότερες έχουν αποδείξεις ότι ο Άσαντ ήταν πίσω από τα χημικά.

Η Χέιλι δήλωσε στο CBS ότι το γεγονός ότι ο Άσαντ έχει κάνει τη χρήση χημικών όπλων "φυσιολογική και ότι η Ρωσία τον καλύπτει, πρέπει να σταματήσει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Ρωσία, Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ρώσους ολιχάρχες του "στενού κύκλου" του Πούτιν

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι σαρίν και χλώριο χρησιμοποιήθηκαν στην Ντούμα

ΝΑΤΟ καλεί Ρωσία να δείξει υπευθυνότητα για Συρία

ADVERTISING

SHARE: