Ματέο Σαλβίνι: Συμμαχία με τον Μπερλουσκόνι μόνο αν δεχθεί την αλλαγή των ευρωπαϊκών κανόνων

Ματέο Σαλβίνι: Συμμαχία με τον Μπερλουσκόνι μόνο αν δεχθεί την αλλαγή των ευρωπαϊκών κανόνων
Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματεό Σαλβίνι AP

Το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Μπερλουσκόνι έθιξε σε δηλώσεις του ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, ενώ εξέφρασε την στήριξη του για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Τζουζέπε Κόντε και του Πάολο Σαβόνα στις επερχόμενες εκλογές του φθινοπώρου

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια, ενόψει των νέων εκλογών που αναμένεται να γίνουν το φθινόπωρο.

«Θα συμμαχήσω με τον Μπερλουσκόνι μόνον αν δεχθεί την αλλαγή των ευρωπαϊκών κανόνων. Δεν μπορώ να συμπορευθώ με όποιον θεωρεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα.

Ο Σαλβίνι πρόσθεσε παράλληλα ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές τόσο ο Τζουζέπε Κόντε όσο και ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ανοδική πορεία των σπρεντ. Η διαφορά απόδοσης ιταλικών και γερμανικών ομολόγων έφτασε σήμερα τις 300 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση των ιταλικών ομολόγων ξεπέρασε το 3%.

Εντός της ημέρας αναμένεται, τέλος, να ορκιστεί η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι, η οποία, όμως, δεν αναμένεται να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και της Γερουσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα