Νέα παζάρια Ερντογάν για τον Γκιουλέν

Νέα παζάρια Ερντογάν για τον Γκιουλέν
Turkish President Recep Tayyip Erdogan addresses academics at his palace in Ankara, Turkey, Tuesday, Sept. 26, 2017. Erdogan says "attacks" against Turkey by German politicians during their election campaigns has led to an outcome which leaves them unlikely to form a new government for "at least a few months." Erdogan said Tuesday that the Netherlands was similarly not able to form a government because Dutch politicians had "attacked us over and over again." (Pool photo via AP) Pool photo via AP)

Ο τούρκος πρόεδρος προτείνει την απελευθέρωση αμερικανού πάστορα με αντάλλαγμα την έκδοση του υπ' αριθμόν ένα εχθρού του

Την απελευθέρωση αμερικανού πάστορα με αντάλλαγμα την έκδοση απ’ τις ΗΠΑ του Φετουλάχ Γκιουλέν, προτείνει η Άγκυρα, προκειμένου να φτάσει στα χέρια της ο άνθρωπος που ο Ερντογάν θεωρεί Νο1 εχθρό του και υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

«Δώστε μας πίσω τον πάστορα, λένε. Και εσείς όμως έχετε ένα πάστορα. Δώστε τον (Γκιουλέν) σε εμάς» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους αξιωματούχους της αστυονμίας στο προεδρικό μέγαρο, στην Άγκυρα.

«Έπειτα θα τον δικάσουμε και θα σας τον παραδώσουμε. Ο πάστορας που έχουμε είναι σε δίκη. Ο δικός σας όχι. Ζει στην Πενσυλβάνια. Μπορείτε να τον παραδώσετε εύκολα. Μπορείτε να τον παραδώσετε αμέσως» δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό RT ο τούρκος πρόεδρος.

Ο αμερικανός κληρικός, στον οποίο αναφέρεται ο Ερντογάν, λέγεται Andrew Brunson και συνελήφθη στην Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε πράξεις τρομοκρατίας.

Την επιστροφή του στις ΗΠΑ είχε ζητήσει τον περασμένο Μάιο, ο  Ντόναλντ όπως είχε κάνει γνωστό ο Λευκός Οίκος.

Με πληροφορίες από RT

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα