Ο Ιβανόφ “έφαγε πόρτα” στην Σόφια

Ο Ιβανόφ “έφαγε πόρτα” στην Σόφια
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια για το θέμα του ονόματος στις 13 Ιουνίου 2018 AP

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ματαίωσε προγραμματισμένη συνάντηση, αρνούμενος να δεχθεί τον Πρόεδρο της πΓΔΜ, ο οποίος βρισκόταν ήδη στην Σόφια. Τα βουλγαρικά ΜΜΕ σχολιάζουν δηκτικά την συμπεριφορά Ιβανόφ σε σχέση με την προσπάθεια επίλυσης του θέματος της ονομασίας.

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ακύρωσε συνάντηση με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ Γκίγκο Ιβανόφ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Makfax από τα Σκόπια, επικαλούμενο βουλγαρικά ΜΜΕ.

Ο Ιβανόφ βρίσκεται ήδη στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης και η συνάντηση μεταξύ του Μπόρισοφ και του Ιβανόφ αποτελούσε μέρος του επίσημου προγράμματος της επίσκεψης του Προέδρου της πΓΔΜ στην Σόφια.

Ο πρωθυπουργός Μπόρισοφ ενημέρωσε την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αικατερίνη Ζαχάροβα, ότι δεν θα δεχθεί τον Πρόεδρο της πΓΔΜ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια για το θέμα του ονόματος AP

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος για την ακύρωση της συνάντησης ήταν η αλαζονική συμπεριφορά του Ιβανόφ, σχετικά με την επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης επί του ονόματος με την Ελλάδα.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ακύρωση συνάντησης από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας είναι ένα σπάνιο “σκανδαλώδες” γεγονός.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η συμπεριφορά του Ιβανόφ σαμποτάρει τη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας, καθώς και την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ‘Μακεδονίας’.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα