Παραιτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου

Παραιτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου υπέβαλε σήμερα το απόγευμα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, όμως θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) του Νταβούτογλου απώλεσε την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και θα υποχρεωθεί είτε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με ένα από τα μικρότερα κόμματα —μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδες— ή να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας μόνο του.

"Ο πρόεδρος Ερντογάν αποδέχτηκε την παραίτηση της κυβέρνησης που του υπέβαλε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου (...) και ζήτησε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν αναμένεται ότι θα αναθέσει και πάλι στον Νταβούτογλου τον σχηματισμό κυβέρνησης όταν ανακοινωθούν τα επίσημα, τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, κάτι που ίσως να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νταβούτογλου: Πρώτο κόμμα είναι το κόμμα μας. Γράψαμε ένα έπος

Τουρκία: 'Χαστούκι' για τον Ερντογάν. Το 'Όχι' του λαού στο αίτημα για ενίσχυση των εξουσιών του. Στη Βουλή το κουρδικό κόμμα

Εκλογές στην Τουρκία. Ηγέτης φιλοκουρδικού κόμματος: Η νίκη αυτή είναι νίκη των καταπιεσμένων

ADVERTISING

SHARE: