Ρωσία: Αναμένεται παράταση των κυρώσεων από την ΕΕ

Ρωσία: Αναμένεται παράταση των κυρώσεων από την ΕΕ
Βλάντιμιρ Πούτιν και Μουν Τζε-Ιν κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο AP

Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται να παρατείνουν οι ηγέτες της ΕΕ τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Τις προσπάθειες της Ρωσίας για εξομάλυνση της κατάστασης στην Κορεατική τόνισε ο Πούτιν στον νοτιοκορεάτη ομόλογό του.

“H Ρωσία συνέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες για την εξομάλυνση της κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο”, δήλωσε ο Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την συνάντησή του με το νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μουν Τζε-Ιν, τον οποίο υποδέχτηκε στην Μόσχα.

Όπως πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η Δημοκρατίας της Κορέας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους της Ρωσίας στην Ασία και εξήρε τις αυξανόμενες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες.

ΕΕ: Παράταση για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Την ίδια ώρα, διπλωμάτες και αξιωματούχοι των Βρυξελλών ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters, ότι η σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου, αναμένεται να αποφασίσει την παράταση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, που είχαν επιβληθεί μετά την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, μέχρι το τέλος του ερχόμενου έτους.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στον ενεργειακό, τον αμυντικό και τον οικονομικό τομέα της Ρωσίας παρατείνονται κάθε έξι μήνες από το 2014 μέχρι σήμερα εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014 και της υποστήριξης που παρέχει η Μόσχα στους αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται μετά τις συνομιλίες που είχαν οι ηγέτες της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G7) στον Καναδά. Η G7 είχε γίνει G8 με τη συμμετοχή και της Ρωσίας, όμως αυτή η τελευταία αποβλήθηκε το 2014 εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα