Σοκαριστική ομολογία: 15χρονος σκότωσε φοιτήτρια για να μιμηθεί το αγαπημένο του video game

Σοκαριστική ομολογία: 15χρονος σκότωσε φοιτήτρια για να μιμηθεί το αγαπημένο του video game
Ο 15χρονος ακολούθησε τη φοιτήτρια πριν τη δολοφονήσει Ο 15χρονος ακολούθησε τη φοιτήτρια πριν τη δολοφονήσει

Ήθελε να δει πως είναι να σκοτώνεις κάποιον στα αλήθεια, είπε στην ομολογία του ο νεαρός Ρώσος, που σύμφωνα ήταν εθισμένος στις εικονικές δολοφονίες μέσω των video games που παίζει μετά μανίας

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη στη Ρωσία η είδηση ότι ένας έφηβος δολοφόνησε εν ψυχρώ μια φοιτήτρια στην Μόσχα, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει πως είναι να σκοτώνει κάποιον στην πραγματικότητα.

Ο 15χρονος Αλεξέι Μαξίμοφ περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του παίζοντας video games, στα οποία του άρεσε να έχει συνήθως το ρόλο του εκτελεστή – δολοφόνου, ωστόσο αυτό δεν του ήταν αρκετό. Ήθελε να καταλάβει πώς είναι να αφαιρείς τη ζωή κάποιου και στον αληθινό κόσμο.

Η 21χρονη φοιτήτρια Ντάρια Εβντοκίμοβα είχε απλώς την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο του τη λάθος στιγμή. Η νεαρή κοπέλα, που μόλις είχε κάνει ανάληψη από ATM, βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια του 15χρονου, καθώς την μαχαίρωσε πάνω από 12 φορές: Στο λαιμό, τα μάτια, το κεφάλι και το στήθος.

Ομολογώντας το έγκλημά του, ο έφηβος υποστήριξε ότι δεν σκόπευε να την σκοτώσει, αλλά μια φωνή στο κεφάλι του τον πρόσταζε να το κάνει. Έφερε δε ως δικαιολογία για το έγκλημά του τον εθισμό του στα video game. Συμπλήρωσε πάντως ότι “Ήθελα πάντα να δω πως είναι να πεθαίνει κάποιος από τα δικά σου χέρια”.

Ωστόσο, ένα βίντεο που δόθηκε από κάμερα ασφαλείας, ίσως ανατρέπει τους ισχυρισμούς του, δείχνοντας ότι είχε στόχο και κίνητρο να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα. Στο βίντεο εμφανίζεται η κοπέλα καθώς απομακρύνεται από το ΑΤΜ, με τον 15χρονο να την ακολουθεί μέσα στο σκοτάδι. Επιπρόσθετα, έκλεψε τα λεφτά που η Ντάρια είχε μόλις “σηκώσει” από το μηχάνημα ανάληψης.

Τραγική ειρωνεία: Ο15χρονος συνελήφθη ενώ έπαιζε ατάραχος το αγαπημένο του video game, σκοτώνοντας τους αντιπάλους του σε αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα