Οι χώρες που πίνουν περισσότερο καφέ το 2017. Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Οι χώρες που πίνουν περισσότερο καφέ το 2017. Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Η επιχειρηματικότητα των καφέ είναι διαχρονική αξία στην Ελλάδα. Είμαστε όμως και ανάμεσα στους πρωταθλητές στην κατανάλωση καφέ στον κόσμο

Αδιαμφισβήτητα ο καφές παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή των Ελλήνων. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα μας ενώ γύρω από το προϊόν έχει αναπτυχθεί έντονη επιχειρηματικότητα σε τέτοιο βαθμό που η Ελλάδα εξάγει κουλτούρα καφέ. Η αυξημένη αυτή κατανάλωση είχε σαν αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την συνήθεια μας αυτή ως μία ευκαιρία να αυξήσει τα έσοδα της.

Και όμως ενώ έχουμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι συνέχεια με ένα καλαμάκι στα χείλη ή ένα φλιτζάνι καφέ στο χέρι τα στοιχεί δείχνουν ότι στην πραγματικότητα δεν είμαστε ούτε καν στην δεκάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις για το 2017 η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ στην χώρα μας ανέρχεται σε 4,52 κιλά, ποσότητα που μας κατατάσσει στην 16η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και την Βόρειας Αμερικής.

Πρωταθλητές είναι βορειοευρωπαίοι με τους Φινλανδούς, Ολλανδούς και Σουηδούς να πίνουν υπερδιπλάσιες ποσότητες σε σχέση με τους Έλληνες. Όλα δείχνουν ότι η φορολόγηση η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του 2017 θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποχώρηση την κατανάλωσης στην χώρα μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα