ΕΣΡ: Αυτοί είναι οι πέντε προσωρινοί δικαιούχοι για χορήγηση άδειας εθνικής εμβέλειας

ΕΣΡ: Αυτοί είναι οι πέντε προσωρινοί δικαιούχοι για χορήγηση άδειας εθνικής εμβέλειας
Κάμερες έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Κόπηκε η αίτηση της εταιρείας Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.” συμφερόντων Βρυώνη. Ποιοι είναι οι πέντε προσωρινοί δικαιούχοι. Η ανακοίνωση του Νίκου Παππά

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά τη συνεδρίασή της Τετάρτης του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Όπως ανακοίνωσε οι προσωρινοί δικαιούχοι είναι πέντε, ενώ κόπηκε η εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.» συμφερόντων Βρυώνη.

Ειδικότερα το ΕΣΡ ανακοίνωσε:

“Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)

Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)

ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

Antenna TV Α.Ε. (Ant1)

Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»”.

Σημειώνεται ότι στην υποψηφιότητα της “Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε.” συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη, εντοπίστηκαν προβλήματα στον φάκελο που κατατέθηκε, ενώ ο ίδιος δεν εμφανίζεται στην εν λόγω εταιρεία παρά μόνο μια υπήκοος Βελγίου ως η βασική μέτοχος.

Ακολουθεί το διάστημα της υποβολής των ενστάσεων, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να αποφασίσει επί των προσφυγών που κατέθεσαν τηλεοπτικοί σταθμοί και η ΕΙΤΗΣΕΕ με αίτημα την αναβολή ή και την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εναντίον της προκήρυξης και του χρηματικού ποσού του τιμήματος που ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια έχει προσφύγει η ΕΙΤΗΣΕΕ, ο Alpha, το Star, o ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1 και το Mega.

Αν γίνει δεκτό το αίτημα των παραπάνω, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν με το παρόν, μη ρυθμισμένο καθεστώς. Από την απόφαση του ΣτΕ θα κριθεί και το μέλλον του Mega.

Νίκος Παππάς: Η πολιτεία ρυθμίζει, η αεροπειρατεία τελειώνει

“Το ΕΣΡ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών» αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή την ανακήρυξη των πέντε προσωρινών δικαιούχων για τη χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας από το ΕΣΡ. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ προσθέτει ότι «κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα. Η Πολιτεία ρυθμίζει. Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος. ‘Αδειες με τίμημα, προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη του κλάδου, βιώσιμα κανάλια. Και όσο για τον πόλεμο που δεχτήκαμε όλο αυτό τον καιρό, δεν έχει καμία σημασία πλέον” καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ν. Παππάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα