Αυτιάς σε Κασσελάκη: “Το σχόλιό μου δεν ήταν ομοφοβικό”

Διαβάζεται σε 2'
Γιώργος Αυτιάς
Γιώργος Αυτιάς GLOMEX/ΕΡΤ

Σε παρεξήγηση αποδίδει τα λεγομένά του που προκάλεσαν την οργή του Στέφανου Κασσελάκη ο Γιώργος Αυτιάς. Τι είπε από την εκπομπή του.

Απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος τον κατηγόρησε ότι προχώρησε σε ομοφοβικό σχόλιο εναντίον του έδωσε ο Γιώργος Αυτιάς μέσα από την εκπομπή του.

Συγκεκριμένα, στο σχόλιό του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο κ. Αυτιάς είπε από τη συχνότητα της εκπομπής του στον ΣΚΑΙ το Σάββατο (14/10): «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα; Όταν θα παρουσιαστεί. Στη Θήβα δε υπάρχει και γυμναστήριο για τους νεοσύλλεκτους φαντάρους – και πολύ σωστά το έχουν κάνει – όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γεννέσθαι.».

Μετά την οργισμένη ανάρτηση του κ. Κασσελάκη αλλά και την παρέμβαση του ΕΣΡ, ο δημοσιογράφος προχώρησε σε νέα αναφορά από την εκπομπή του στα όσα είπε, απορρίπτοντας τις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ σημειώνει πως πρόκειται περί παρεξήγησης.

Όπως υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, «τέτοιες διατυπώσεις ή δήθεν υπονοούμενα δε συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου, ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου».

Η απάντηση του Γιώργου Αυτιά

«Το σχόλιό μου σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου τους κανόνες ζωής και το σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου. Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητά του και τη διαφορετικότητά του, να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της πολιτείας και των κομμάτων, μη δε εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οποίο σέβομαι θεσμικά, ανέκαθεν. 35 χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων, πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.

Επαναλαμβάνω, μακριά από μένα τέτοιες διατυπώσεις ή δήθεν υπονοούμενα που δε συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου, ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου. Σεβασμός παντού και σε όλα. Και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Αυτή λοιπόν είναι η δική μου τοποθέτηση. Μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο, αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. 35 χρόνια αυτή είναι η θέση μου, αυτή είναι η δήλωσή μου».

Τέλος πρότεινε στον κ. Κασσελάκη να φιλοξενηθεί στην εκπομπή του και να συζητήσουν για όλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα