Χαρδούβελης και Σόιμπλε, συζήτησαν για τη μετά-μνημόνιο εποχή της Ελλάδας

Χαρδούβελης και Σόιμπλε, συζήτησαν για τη μετά-μνημόνιο εποχή της Ελλάδας
`Tourism and Growth` was the title of the 13th Congress of the Greek Tourism Confederation, at Dinvani Apollon Palace and Thalasso Hotel, with Prime Minister Antonis Samaras as the Keynote Speaker, in Athens, on Oct. 21, 2014 / 13 , , Dinvani Apollon Palace and Thalasso, 21 , 2014 Sooc

Συνάντηση Χαρδούβελη-Σόιμπλε στο Βερολίνο. "Για να έχουμε ισχυρή ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε ισχυρή Ελλάδα", δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών

Το ζήτημα της μετά Μνημόνιο εποχής και η αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για την «επόμενη ημέρα» στην Ελλάδα, απασχόλησαν την ωριαία συνάντηση, στο Βερολίνο, του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης, αμέσως μετά τη συνάντηση, «και η γερμανική πλευρά καταλαβαίνει ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε τη νέα σχέση» που θα υπάρξει από την 1η Ιανουαρίου, καθώς το Πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2014.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στην αναζήτηση των βημάτων για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, καθώς, όπως ανέφερε, «η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα».

Ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι κατά τη συνάντηση δεν τέθηκε θέμα τρόικας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο κράτη. Η Γερμανία έχει άποψη, έχει βοηθήσει την Ελλάδα επανειλημμένως. Τώρα συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα».

Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό Οικονομικών, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και η πρόοδος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, «το πώς προχωράμε, το πώς πάει η ελληνική οικονομία».

Βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα

Την πεποίθηση ότι το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας είναι βιώσιμο και πως η τρόικα δεν έχει θέσει θέμα μείωσης των συντάξεων, εξέφρασε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γερμανίας και Ελλάδας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γκίκα Χαρδούβελη, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα, επίσης, με το συγκεκριμένο στέλεχος, κατά τη συνάντηση δεν συζητήθηκε θέμα τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά η «νέα σχέση» που θα υπάρξει μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μετά την 1η Ιανουαρίου και τη μετά- Μνημόνιο εποχή.

Η τελική μορφή της συγκεκριμένης σχέσης δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά, όπως επισήμανε ο ίδιος αξιωματούχος «εάν οι αγορές δουν ότι υπάρχει “δίχτυ ασφαλείας”, τότε θα βελτιωθεί η εικόνα και θα πέσουν τα spreads και τα επιτόκια».

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα