Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία

Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία
Δημόσιος Τομέας,Εφορία Eurokinissi

Κατά 365 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο φτάνοντας συνολικά τα 3.66 δισ. ευρώ

Αύξηση κατά 356 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τον Απρίλιο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία σε σχέση με τον Μάρτιο παρουσιάζοντας σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες .

 Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των ιδιωτών προς την εφορία έφτασαν τα 3,66 δισ. ευρώ τον Απρίλιο έναντι 3,3 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα, ενώ αν περιληφθούν και τα μη φορολογικά ληξιπρόθεσμα, τότε το αντίστοιχο άλμα διευρύνεται στα 599 εκατ. ευρώ με το υπόλοιπο να φτάνει από 3,55 δισ. ευρώ το Μάρτιο στα 4,15 δισ. Ευρώ τον Απρίλιο.

 Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών έφτασε στο τέλος Απριλίου τα 101,58 δισ. ευρώ από 101,64 δισ., ευρώ τον Μάρτιο. Από αυτά τα 14,1 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτα είσπραξης. Συνεπώς τα πραγματικά ληξιπρόθεσμα έφτασαν στο τέλος Απριλίου τα 87,43 δισ. ευρώ έναντι 87 ,53 δισ. ευρώ τον Μάρτιο .

Η επιβράδυνση στο ύψος νέων ληξιπρόθεσμών επεκτάθηκε και στην πορεία των κατασχέσεων Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έφτασαν τον Απρίλη σε 1.117.530 έναντι 1.109.971 ένα μήνα νωρίτερα με το ποσοστό των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε σχέση με τους φορολογούμενους στους οποίους ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει τέτοια μέτρα να ανέρχεται σε 65,06%.

Τους προηγούμενους μήνες ο ρυθμός αύξησης των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ξεπερνούσε τις 20.000 έναντι περίπου 7.000 τον Απρίλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους η ΑΑΔΕ σχεδιάζει μερική και σταδιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους έχει επιβληθεί κατάσχεση από την εφορία εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών εφόσον ο φορολογούμενος ενταχθεί σε ρύθμιση την οποία τηρεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα