Κομισιόν: Επιπλέον 20 εκατ. ευρώ στη Λέσβο για τους πρόσφυγες

Κομισιόν: Επιπλέον 20 εκατ. ευρώ στη Λέσβο για τους πρόσφυγες
"Ευρωποίηση" της διαχείρισης των μεταναστών θέλει η Γαλλία AP

Μέρος των χρημάτων θα διοχετευθεί για την προστασία των παιδιών, τη μη επίσημη εκπαίδευση και για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής και έμφυλης βίας.

Επιπλέον 20 εκατ. ευρώ δίνει η Κομισιόν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την βελτίωση των συνθηκών στη Λέσβο, την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και την περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών άμεσης ανάγκης στο νησί.

Επίσης, μέρος των χρημάτων θα διοχετευθεί για την προστασία των παιδιών, τη μη επίσημη εκπαίδευση και για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής και έμφυλης βίας.

Η απόφαση για χρηματοδότηση είναι η συνέχεια της υποστήριξης ύψους 1,6 δισ. ευρώ που η Κομισιόν έχει δώσει στην Ελλάδα για το θέμα της μετανάστευσης.

Επίσης, 25.6 εκατ. ευρώ δίνονται στην Ισπανία, όπου παρατηρούνται αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

«Η Επιτροπή εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στη δέσμευσή της να στηρίξει τα κράτη μέλη υπό πίεση. Η Ισπανία κατέγραψε αύξηση στις αφίξεις κατά το περασμένο έτος και πρέπει να ενισχύσουμε την υποστήριξή μας. Επίσης, παρόλο που η κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας βοήθησε σημαντικά στη μείωση του αριθμού των αφίξεων στην Ελλάδα, η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντική μεταναστευτική πίεση, ιδίως στα νησιά. Περισσότερα από 1 δις. ευρώ έχει χορηγηθεί για βοήθεια έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να διαχειριστούν τη μετανάστευση», δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα