Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί: Το ύψος της τελευταίας δόσης να είναι σημαντικό

Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί: Το ύψος της τελευταίας δόσης να είναι σημαντικό
O αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις AP Photo/Petros Karadjias

"Το τέλος του προγράμματος σταθερότητας είναι μόνο μια νέα αρχή. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι η Ελλάδα παραμένει σε καλό δρόμο" δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις

Κορυφώνονται οι ζυμώσεις στις Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο ενόψει του αυριανού Eurogroup. Στην αίθουσα Τύπου της Κομισιόν, ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόφσκις και ο Επίτροπος Οικονομικών Μοσκοβισί, μίλησαν για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα. 

«Οι θεσμοί εργάζονται σκληρά για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σταθερότητας. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup την Πέμπτη. Για αυτό χρειαζόμαστε: επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, μια δίκαιη συμφωνία για τα μέτρα χρέους. Τα εμπροσθοβαρή μέτρα είναι σημαντικά για να διασφαλιστεί η σταδιακή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Νομίζω επίσης ότι χρειαζόμαστε ένα σημαντικό ποσό στην τελευταία εκταμίευση για να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα έχει ικανά κεφαλαιακά αποθέματα. Τέλος, μια συμφωνία σχετικά με το πλαίσιο επιτήρησης μετά το πρόγραμμα», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόφσκις. 

«Το τέλος του προγράμματος σταθερότητας είναι μόνο μια νέα αρχή. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι η Ελλάδα παραμένει σε καλό δρόμο με βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση των θεσμών και της οικονομίας της. Και αυτό που θα έχει σημασία για την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών είναι ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στις προσπάθειές της», τόνισε. 

«Δεν μπορούμε να μπούμε σε αριθμούς για το ύψος της δόσης. Έχουμε εντατικές επαφές υπό την προεδρία του Eurogroup. Συντρέχουν παράμετροι για μια καλή συμφωνία αύριο. Έχουμε ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όλα τα προαπαιτούμενα έχουν γίνει. Η ελληνική πλευρά έχει ολοκληρώσει την προσπάθεια της. χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο πακέτο που θα συμπεριλαμβάνει τα πρώτα μέτρα, τις εξαγορές των δανείων και χρειαζόμαστε στοιχεία που θα καθησυχάζουν την αγορά. Υπάρχει η στρατηγική ανάπτυξης που έχει παρουσιάσει η Ελλάδα και συνίσταται σε δημοσιονομική πολιτική μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», τόνισε. 

«Το κλίμα που υπάρχει είναι καλής θέλησης», υπογράμμισε ο Επίτροπος. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αξιόπιστη συμφωνία για όλους, για τις αγορές, για όλους. Το ύψος της δόσης το συζητάμε», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα