Τσακαλώτος: Η Ελλάδα επιθυμεί 'έντιμο συμβιβασμό'

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης ΤΣακαλώτος κατα την είσοδο του σε κεντρικό ξενοδοχείο της ΑΘήνας για την συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης ΤΣακαλώτος κατα την είσοδο του σε κεντρικό ξενοδοχείο της ΑΘήνας για την συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προειδοποιεί σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η έλλειψη ευελιξίας εκ μέρους των δανειστών μπορεί να πυροδοτήσει αντισυστημικό αίσθημα στην Ευρώπη

Η Ελλάδα επιθυμεί την άρση του αδιεξόδου με τους δανειστές μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προειδοποιώντας ότι η έλλειψη ευελιξίας εκ μέρους των δανειστών μπορεί να πυροδοτήσει αντισυστημικό αίσθημα στην Ευρώπη.

«Η ελληνική έκφραση είναι "βάζω νερό στο κρασί μου". Δεν είναι μία έκφραση που μου αρέσει, διότι δεν θα ήθελα νερωμένο το κρασί μου, αλλά ξέρετε τι εννοώ, να φθάσουμε σε μία έντιμη συμφωνία», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει ότι προβλέπει πως μία συμφωνία θα επιτρέψει τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την άνοιξη του 2017, επιτρέποντας στην Ελλάδα να δοκιμάσει τότε τις αγορές, σύμφωνα με το Reuters.

Καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης είναι πιθανόν να συγκρατήσει την οικονομική ανάκαμψη, την έγκαιρη επιστροφή στις αγορές και να εμβαθύνει περαιτέρω την άποψη -η οποία ήδη έχει εδραιωθεί με τα αποτελέσματα του βρετανικού και του ιταλικού δημοψηφίσματος- ότι η Ευρώπη δεν συγχρονίζεται με τους πολίτες της, δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρει το Reuters.

«Δεν μπορώ να δω τη λογική της επιστροφής στην αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις», δηλώνει, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και «συνεργάζεται εποικοδομητικά» με τους πιστωτές της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσακαλώτος

ADVERTISING

SHARE: