Ξεκίνησαν οι συναντήσεις με τους δανειστές

Ξεκίνησαν οι   συναντήσεις  με   τους   δανειστές
Ο ΥΠΟΙΚ, Ε.Τσακαλώτος Nick Paleologos / SOOC

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το πρώτο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Ο υπουργός Oικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης θα πρέπει να οριστικοποιήσουν με τους δανειστές τα επόμενα βήματα για το Ελληνικό τα χρονοαδιαγράμματα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ του ΔΕΣΦΑ των ΕΛΠΕ την πώληση του 5% του ΟΤΕ και μέρους από την εταιρία διαχείρισης του ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος στο ποσοστό που κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Επίσης θα πρέπει να οριστεί μια προσθεσμία για την αποκρατικοποίησης του17% της ΔΕΗ η οποία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράματος.

Επίσης θα πρέπει η ελληνική πλευρά να προδιαγράψει τα βήματα μέχρι και την πλήρη λειτουργία της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας (του γνωστού υπερταμείου) που θα διαχειρίζεται όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του δημοσίου.

Θα ακολουθήσει μια συνάντηση με όλο το οικονομικό επιτελείο στην οποία θα καθοριστεί το πρόγραμμα των συναντήσεων και η θεματολογία μέχρι και την ολοκλήρωση των απευθείας συναντήσεων των θεσμών με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα