Φλώρινα: Άγρια επίθεση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα μαθητή

Φλώρινα: Άγρια επίθεση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα μαθητή
Προαύλιο σχολείου, Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Σύσσωμη καταδίκη του ΥΠΠΕΘ και της ΕΛΜΕ Φλώρινας για το περιστατικό βιαιοπραγίας κατά διευθυντή Λυκείου. Πώς και γιατί ο γονέας επιτέθηκε άγρια στον εκπαιδευτικό. Αμφότεροι, υπέβαλαν μηνύσεις

Την συμπαράστασή του στον διευθυντή Λυκείου στη Φλώρινα που δέχτηκε επίθεση από γονέα μαθητή χτες Τετάρτη, εξέφρασε το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας με σχετική επιστολή του. Νωρίτερα βέβαια και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ που συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει ευθέως τέτοιου είδους ενέργειες, απ’ όπου και αν προέρχονται. «Η χρήση βίας, ειδικά μέσα σε σχολικό χώρο, είναι απαράδεκτη. Η επιλογή της βίας ως μεθόδου επίλυσης των όποιων προβλημάτων είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση», ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Φλώρινας, ενώ κάλεσε την πολιτεία να ασχοληθεί συστηματικά με ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, αφορμή για την επίθεση που δέχτηκε ο εκπαιδευτικός ήταν η αποβολή που έδωσε σε τρεις μαθητές της Γ’ Λυκείου. Οι μαθητές φέρονται να είχαν επιδοθεί σε άγριο ξυλοδαρμό μεταξύ τους στο προαύλιο, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Ωστόσο, ο γονέας ενός εκ των τριών μαθητών – αστυνομικός στο επάγγελμα – αντέδρασε, όταν πίστεψε ότι μόνο το δικό του παιδί πήρε αποβολή. Έτσι, εισέβαλε στο σχολείο – σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες – και βιαιοπράγησε εναντίον του διευθυντή.

«Οι εκπαιδευτικοί σε όλα τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων επιτελούν τεράστιας σημασίας λειτούργημα και είναι εκείνοι που κράτησαν τα τελευταία χρόνια όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα παρά τις τεράστιες περικοπές που έγιναν τα πρώτα 5 χρόνια της κρίσης. Εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να έχουν στενή συνεργασία και όχι. Ορισμένοι γονείς, όμως, πρέπει να αντιληφθούν ότι ο εκπαιδευτικός έχει την απόλυτη ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας του σχολείου και συνεπώς την ευθύνη για την εφαρμογή παιδαγωγικών μέτρων που κρίνει αναγκαία κατά περίπτωση», έσπευσε να ανακοινώσει το ΥΠΠΕΘ, αμέσως αφότου πληροφορήθηκε το γεγονός, ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό ως «απολύτως καταδικαστέο».

Κατέληξε δε, στην πλήρη στήριξη και συμπαράσταση προς τον διευθυντή και εξέφρασε «την εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή προσφορά τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα