Απέσυρε ο Στάθης Μαρίνος την υποψηφιότητά του για τον ΕΦΚΑ λόγω αντιδράσεων

Απέσυρε ο Στάθης Μαρίνος την υποψηφιότητά του για τον ΕΦΚΑ λόγω αντιδράσεων
Στιγμιότυπο από τα γραφεία του ΕΦΚΑ Eurokinissi

Με επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας ανακοίνωσε ότι αποσύρεται για «λόγους ευθιξίας μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο της αντιπολίτευσης» . Νέες βολές εναντίον του από τη ΝΔ

Την απόσυρσή της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση Στάθης Μαρίνος μετά το ηθικό ζήτημα που εγέρθηκε εναντίον του από την αντιπολίτευση για την υπόθεση ανάθεσης έργου σε συνεταίρο του όταν διατελούσε σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ.

Ο κ. Μαρίνος απέστειλε σχετική επιστολή στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου όπου αναφέρει ότι αποσύρεται από τη διαδικασία διορισμού του ως επικεφαλής του ΕΦΚΑ για λόγους ευθιξίας και καταγγέλλει «επικοινωνιακό πόλεμο» εναντίον του από την αντιπολίτευση. «Τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στην πρόταση διορισμού μου στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ όπως και στην επαγγελματική μου σχέση με την ΗΔΙΚΑ παρά την προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων» ανέφερε και σημείωσε ότι αποσύρεται για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και στην προσπάθεια που κάνει «για να σταθεί στα πόδια του το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Την επιστολή του κ. Μαρίνου ανακοίνωσε στην επιτροπή ΔΕΚΟ ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα για την επιλογή του κ. Μαρίνου. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί όταν επιλεγεί άλλο πρόσωπο από την κυβέρνηση για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ.

https://www.news247.gr/download/5970//895000/marinos.pdf

ΝΔ: Ο κ. Μαρίνος ήταν ακατάλληλος για τη θέση

Η ΝΔ συνέχισε, πάντως, να ασκεί και σήμερα κριτική στο πρόσωπο του κ. Μαρίνου. «Ακόμη και σήμερα με την επιστολή του ο κ. Μαρίνος δείχνει ότι ήταν ακατάλληλος για τη θέση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και προχώρησε σε νέες καταγγελίες εναντίον το. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον κ. Μαρίνο ότι ως σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ πήρε δύο έργα ύψους 37.067 ευρώ και 7.316 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα