Απολογία Τσίπρα για ανομία θέλει η ΝΔ

Απολογία Τσίπρα για ανομία θέλει η ΝΔ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Κατάσταση γενικευμένης ανομίας καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Στο στόχαστρό της ο νόμος Παρασκευόπουλου. Η αντεπίθεση Μητσοτάκη για Siemens και οι αιχμές για παρακολουθήσεις στελεχών της ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Αυγενάκη

Έτοιμος για σύγκρουση κορυφής με τον Αλέξη Τσίπρα γύρω από τα ζητήματα της εγκληματικότητας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης η επίκαιρη ερώτηση του οποίου συζητείται σήμερα στις 10 το πρωί στη βουλή.

Τις τελευταίες μέρες, ύστερα και από τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΝΔ εστιάζει κυρίως σε εκείνο το είδος της εγκληματικότητας που αφορά και πλήττει τον απλό και αδύναμο πολίτη και στο πλαίσιο αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει τα πυρά της καταγγέλλοντας πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης που δεν αφορούν την ΕΛΑΣ. Μάλιστα στη ρητορική της ΝΔ έχει επανέλθει ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Χτες η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ υποστήριξε ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου είναι ελεύθεροι και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον πρωθυπουργό να προσέλθει στη βουλή ως απολογούμενος, διότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας και η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες» όπως ανέφερε η Μαρία Σπυράκη.

Την ίδια ώρα η ΝΔ περνάει στην αντεπίθεση για την υπόθεση της Siemens και την κατάθεση της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου που εμπλέκει τον κ. Μητσοτάκη.

Στη ΝΔ κάνουν λόγο για απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τον πρόεδρο της ΝΔ, επισημαίνουν ότι η κα Τσακάλου ήταν υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ και αναρωτιούνται αν η κυβέρνηση έχει προωθήσει την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και με τι τον αντικατέστησε.

Παράλληλα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση Αυγενάκη εμμένουν στην προαναγγελία του γραμματέα της ΝΔ για προσφυγή στη δικαιοσύνη και την καταγγελία για παρακράτος της κυβέρνησης. Μάλιστα η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «προξενεί εντύπωση η συχνή δημοσιοποίηση υποκλαπεισών συνομιλιών στελεχών της ΝΔ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα