Αποστάσεις Παπαδημούλη από Σκουρλέτη

Αποστάσεις Παπαδημούλη από Σκουρλέτη
O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης Eurokinissi

Εμείς διεκδικούμε την έξοδο από τα μνημόνια και την καλύτερη δυνατή απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους, σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Αποστάσεις από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων του 2019-2020 (μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου) μετά το τέλος του προγράμματος πήρε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Β. Σκουρή και Α. Σπανού.

Τόνισε χαρακτηριστικά: “Προέχει να βγούμε από το μνημόνιο με υγιή δημόσια οικονομικά και στη συνέχεια θα κριθούν τα περιθώρια που έχουμε για φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές και θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους που είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Το τι θα κάνει το ΔΝΤ είναι δική του δουλειά. Εμείς διεκδικούμε την έξοδο από τα μνημόνια και την καλύτερη δυνατή απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους. Προσυπογράφω τη δήλωση Τσακαλώτου, ότι αυτή την ώρα πατάμε γκάζι για το τέλος του προγράμματος. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε λόγο να διευκολύνουμε όσους θα ήθελαν ενδεχομένως να αθετήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος. Την ελάφρυνση δεν την έχουμε ακόμη κλειδωμένη.

Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι θα αποφασιστεί στις 21 Ιουνίου. Αρμοδιότητα και ευθύνη να μιλούν για το τι πρέπει να γίνει μετά το τέλος του προγράμματος έχουν αυτοί στους οποίους έχει αναθέσει αυτό το έργο ο πρωθυπουργός, δηλαδή τα μέλη του οικονομικού επιτελείου. Σε μια κυβέρνηση που λειτουργεί συντεταγμένα καθένας πρέπει να μένει στα χωράφια του. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”.

Καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει

Σε σχέση με τα σημερινά συλλαλητήρια για μακεδονικό ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είπε: “Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει και να εκφράζει την άποψή του. Συλλαλητήρια οργανώνονται και στα Σκόπια και στην Ελλάδα απ’ όσους αντιδρούν στη λύση κι αυτό δείχνει ότι η λύση είναι κοντά. Θεωρώ τη διαφαινόμενη συμφωνία καλή για τα εθνικά μας συμφέροντα. Όσο πιο γρήγορα γίνει το περίφημο τηλεφώνημα Ζάεφ τόσο το καλύτερο. Η ΝΔ προσπαθεί, σε κατάσταση πανικού, να χαλάσει τη συμφωνία γιατί ξέρει ότι θα έχει κόστος. Εύχονται να μην υπάρξει συμφωνία γιατί προτάσσουν το κομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος.

Ο Τσίπρας προσπαθεί να κάνει πράξη αυτό για το οποίο πάσχισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής. Ήταν θλιβερή η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Κοτζιάς ενδιαφέρεται κυρίως για τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε vertigo”. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου Ν. Καρανίκα (“αμόρφωτα εθνίκια” συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για το μακεδονικό) ενώ υποστήριξε, αναφερόμενος στο κεφάλαιο ασφάλεια, ότι πρέπει να γίνου βήματα για τη βελτίωση της λειτουργίας δικαστικών, αστυνομικών και κυβερνητικών αρχών.

Τέλος, δήλωσε ότι “χρειάζονται και άλλοι Μπουτάρηδες στην αυτοδιοίκηση ως υποψήφιοι που θα υποστηριχθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα