Δραγασάκης: Ανεύθυνη η προτροπή Μητσοτάκη να παραμείνουν οι εταιρικές καταθέσεις εκτός Ελλάδας

Δραγασάκης: Ανεύθυνη η προτροπή Μητσοτάκη να παραμείνουν οι εταιρικές καταθέσεις εκτός Ελλάδας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτήθηκε εάν ο κ. Μητσοτάκης νομιμοποιεί τέτοιες "παρασιτικές" πρακτικές. "Η ΝΔ καλεί όλους να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα", απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη

Λανθασμένη και ανεύθυνη χαρακτήρισε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΕΒ ότι οι τραπεζικές καταθέσεις θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα «όταν θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα».

«Νόμιζα ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφωνούσε πως δεν είναι λογικό, ηθικό και δίκαιο κάποιοι να ζητούν ρυθμίσεις από το τραπεζικό σύστημα της χώρας και την ιδία στιγμή να έχουν τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Νόμιζα ότι και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπέρ της επιστροφής των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα» ανέφερε επικριτικά ο κ. Δραγασάκης και διερωτήθηκε εάν ισχύει η σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι οι εταιρικές καταθέσεις πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα «όταν θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα».

«Ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό; Να τ’ αφήσουν κι’ άλλο;» ρώτησε τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Δραγασάκης κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή. «Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι αντίθετες με αυτές τις πρακτικές» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης. «Εάν η δήλωση είναι ακριβής τότε είναι λάθος και ανεύθυνο. Αν είναι ανακριβής δεν έχω λόγο να μην τη χαιρετήσω» πρόσθεσε.

Στις αναφορές του κ. Δραγασάκη απάντησε η κυρία Μπακογιάννη λέγοντας ότι δεν είπε αυτό ο κ. Μητσοτάκης. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι είναι πάγια θέση της ΝΔ να καλεί όλους να επαναφέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα